Made by Women

Vi inviterede Towa Schedvins, Angelica Svanström og Alexandra Svanström til en samtale om social og økologisk bæredygtighed. Tre kvinder fortæller om deres syn på kropsidealer, at være kvinde og klimaspørgsmål. For vi vil værne om den viden, der går i arv, den som ændrer sig og forstås på nye måder. Se interviewene med familierne, og læs mere om personerne nedenfor!

Jeg var teenager i 80'erne og er vokset op med diverse forskellige slankekure. Min mors generation førte det videre til min, og min generation har nok ført noget af det videre til mine døtres generation. Men et eller andet sted på vejen blev vi trætte af det, tror jeg. Jeg sørgede for at tale med mine døtre om styrken i deres kroppe, uanset hvordan de så ud. Flere må have talt om det. For se, hvor vi sidder! I et modestudie og taler om sunde kropsidealer. Det gjorde man ikke i modebranchen, da jeg var teenager.

TOWA SCHEDVINS

three-ways-to-style

Tre kroppe, tre aldre stylet i ens tøj. Vi vil vise, hvordan tøj ser ud på forskellige kroppe, hvordan tøj let kan styles og bæres på forskellige måder. Fordi vi vil opmuntre til en fælles garderobe, hvor tøjet kan gå i arv, lånes eller byttes med hinanden. Så tøjet konstant kan fyldes med nye værdier – nye historier.

Jeg hedder Towa Schedvins og er 52 år, mor til Angelica og Alexandra. Jeg arbejder meget med kroppen, så jeg er meget bevidst om, hvad den kan og ikke kan. Jeg er taknemmelig for min krop hver dag. At den bare rejser sig op og fungerer, alt det du kan tage for givet, som en selvfølge – det er det faktisk ikke. Det er en luksus.

TOWA SCHEDVINS

Jeg hedder Angelica Svanström og er 30 år. Jeg har altid fået at vide, at jeg fylder for meget. Men det er jeg fuldstændig ligeglad med. Jeg bliver ved med at tale højt, grine højt, græde højt. Fylder for meget? Det er jo den plads jeg, og min krop, har brug for.

ANGELICA SVANSTRÖM

Jeg hedder Alexandra Svanström og er 26 år. Da jeg fik min datter, opdagede jeg hvilken styrke, der bor i min krop. Jeg fravalgte epidural og det var helt vildt – at min krop klarede det selv. Det fik mig til at mærke, at den kan klare hvad som helst.

ALEXANDRA SVANSTRÖM

Taler vi ikke mere om kvindekroppen i dag? Måske på godt og ondt. Sociale medier har jo gjort det nemmere at sammenligne sin krop med andres. Nu er slankhed gemt bag en sundhedstrend. Stor bagdel og smal talje skal åbenbart komme fra den rigtige kost og den rigtige træning. Samtidig foregår denne diskussion, som vi har her nu, hele tiden på sociale medier. Takket være det har jeg kunne forsone mig med min krop. Det er i det mindste en begyndelse og et billede af kroppen, som jeg håber vil blive videregivet til min datters generation.

ALEXANDRA SVANSTRÖM


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

I 2020 publicerede vi to forskellige tjeklister. Den ene handlede om social bæredygtighed og den anden om økologisk bæredygtighed. Bare et år senere er vi kommet længere med vores arbejde, end vi havde troet var muligt. Der er stadig meget at gøre, men her er det, vi indtil videre er kommet i mål med.


Se tjeklister

Vil du vide mere om vores bæredygtighedsarbejde? Vi har samlet al information under fanen om bæredygtighed. Følg dette link for at læse mere!


Vores arbejde med bæredygtighed