Made by Women

Vi inviterede Dinah Yonas Manna, Amanda Persson-Yonas og Haregewoin Bairu til en samtale om social og økologisk bæredygtighed. Tre generationer af kvinder fortæller om deres syn på kropsidealer, at være kvinde og klimaspørgsmål. For vi vil værne om den viden, der går i arv, den som ændrer sig og forstås på nye måder. Se interviewene med familierne, og læs mere om personerne nedenfor!

Som kvinde bliver jeg bedømt på baggrund af ambitioner og præstationer. Det bliver så dobbelt op for mig som afrosvensk kvinde. I samfundets øjne har både mine præstationer og mine mangler altid skulle repræsentere noget mere end bare mig som individ, noget, der skal stå for sorte kvinder. Det er et ansvar, jeg føler at jeg bærer på, både i min hverdag og når jeg står på scenen.

DINAH YONAS MANNA

three-ways-to-style

Tre kroppe, tre aldre stylet i ens tøj. Vi vil vise, hvordan tøj ser ud på forskellige kroppe, hvordan tøj let kan styles og bæres på forskellige måder. Fordi vi vil opmuntre til en fælles garderobe, hvor tøjet kan gå i arv, lånes eller byttes med hinanden. Så tøjet konstant kan fyldes med nye værdier – nye historier.

Jeg hedder Haregewoin Bairu, jeg er 59 år gammel og faster til Dinah. Ja. Jeg bliver snart 60. Men jeg vil ikke gå i tøj til 60-årige. Jeg vil gå i det tøj, jeg føler mig tilpas i.

HAREGEWOIN BAIRU

Jeg hedder Dinah Yonas Manna, er 39 år og mor til to fantastiske døtre. Jeg er kunstner og en del af trioen The Mamas. Da jeg var teenager, var mit udseende stort set ikke repræsenteret nogen steder. For Amanda er det nok anderledes, og det er fantastisk, at jeg kan sige til mig selv, at jeg er med til at forandre billedet. En arv jeg stolt giver videre til mine børn.

DINAH YONAS MANNA

Jeg hedder Amanda Persson-Yonas, er 14 år gammel og datter af Dinah. Jeg har altid følt, at jeg hørte til. I skolen, på Instagram, derhjemme. Det er nok noget, jeg har fra min mor. Hun sørgede altid for, at der var rollemodeller og figurer, der lignede os i de film, vi så, de bøger, vi læste, og det legetøj, vi legede med.

AMANDA PERSSON-YONAS

Vi delte alt. Deler stadig alt. Tøj, legetøj, seng – alt gik i arv. Søskende arvede, fætre og kusiner arvede, naboen arvede. Vi gør lige så meget for privatøkonomien som for klimaet. Hvorfor købe nyt hele tiden, når der er en hel skat af ting derhjemme? Den tankegang er en del af min arv fra Eritrea. Noget jeg håber, jeg har videregivet til mine kommende generationer.

HAREGEWOIN BAIRU


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

I 2020 publicerede vi to forskellige tjeklister. Den ene handlede om social bæredygtighed og den anden om økologisk bæredygtighed. Bare et år senere er vi kommet længere med vores arbejde, end vi havde troet var muligt. Der er stadig meget at gøre, men her er det, vi indtil videre er kommet i mål med.


Se tjeklister

Vil du vide mere om vores bæredygtighedsarbejde? Vi har samlet al information under fanen om bæredygtighed. Følg dette link for at læse mere!


Vores arbejde med bæredygtighed