Vores arbejde med bæredygtighed

Verden forandrer sig, og vi skal forandres os i takt med den. Tænke over hvordan vi lever, hvordan vi forbruger og hvilke valg vi træffer. Hos Ellos er vi selvfølgelig ingen undtagelse - vi skal og vil gøre alt, hvad vi kan for at bidrage. Tanker omkring bæredygtighed og omtanke for klimaet gennemsyrer alt, hvad vi gør lige nu. Vi har lavet om på mange ting - vi klimakompenserer transporter, er omhyggelige med de materialer, vi bruger, og hvordan vi producerer det, vi sælger. Men der er stadig lang vej, og listen over det vil vi opnå i fremtiden er lang. Vi er nødt til at gøre mere, og vi stopper ikke, fordi det kræver meget at nå dertil.

En del af arbejdet vil vi gøre sammen med jer kunder, for vi tror på, at fællesskab er nøglen til at det faktisk får effekt. Derfor har vi oprettet hashtagget #ellosactionlist, hvor vi sammen kan lægge vores bedste tip og inspirere hinanden til en mere bæredygtig livsstil. Det er ikke altid nemt, men det bliver sjovt, når vi hjælpes ad.

#ellosactionlist
#ellosactionlist
Der er så meget, der skal gøres gøre for at skabe nye, bæredygtige forbrugsmønstre. Hos Ellos stiller vi høje krav til os selv, og det har du som kunde også ret til at gøre. Derfor har vi lavet en liste over vores mål - nogle er langsigtede og andre er lettere at gennemføre. Vi ved, at det vil tage tid, og at vi er nødt til at være konsekvente i vores handlinger. Her er de mål, vi arbejder mod for en bedre fremtid.

Responsible role models
Vi vil altid værne om kvinden og den kvindlige krop på en ansvarsfuld måde. Vi vil bruge modeller, som viser forskellighed i kropsform, hudfarve og udseende. Vi vil aldrig retouchere billederne, så krop eller udseende bliver redigeret. Vi vil tage et standpunkt for ligestilling og kvinders rettigheder.

Simply sustainable
Vi vil sætte klare mål for bæredygtige materialer i Ellos egne kollektioner.

Treat our transports
Vi skal klimakompensere al virksomhedens transport og tydeligt angive, hvad pengene går til.

Plastic not so fantastic
Vores mål er at fjerne al engangsplast i samtlige led inden 2025.

Keep score
Vi vil angive hvert produkts klimapåvirkning ud fra et scorecard inden 2022.

We care for You and our Planet


Læs alle vores tjeklister

Læs mere om vores arbejde med bæredygtig mode. Klik her!

We all need to take responsibility

Vi vil også lancere en kampagne med bæredygtighed i fokus. Darja Barannik, Johanna Bradford og Elsa Billgren er tre udvalgte profiler, der for os legemliggør vores tanker om, hvordan vi kan forholde os til vores ting og os selv. Vi er stolte over og glade for, at de vil være med og dele deres tanker om, hvordan vi kan leve vores bedste liv med planetens velbefindende i fokus. Vi håber, at I også bliver inspireret og motiveret af disse tre fantastiske kvinder!

Darja Barannik

Darja Barannik er bosat i Oslo og arbejder som fashion editor og journalist. Darja har været med på flere kendte modesites som blandt andet Vogue og Harper's Baazar. Hun ser tøj og indretning som en investering. Hendes modebevidsthed og sans for styling inspirerer over 100.000 følgere på Instagram dagligt.

De seneste år har jeg ændret min adfærd, når det gælder shopping. Det lader til, at det er et generelt fænomen - folk bliver mere og mere bevidste om, hvad de køber og ikke køber. Bæredygtighed føles mere akut men også mere spændende end nogensinde før.

Darja

Før jeg investerer i noget, spørger jeg mig selv, om det er tøj eller en indretningsdetalje, som jeg vil have glæde af i mange år fremover. Hvordan er kvaliteten? Jeg er meget omhyggelig med materialer. Jeg lægger stor vægt på gode basisdele og går meget efter vintage. Mine veninder og jeg låner ofte tøj af hinanden.

Darja

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Johanna Bradford

Johanna er iværksætter og blogger på elle.se. På hendes blog kan man læse om renovering, indretning, mad og familieliv. Johannas stil bliver ikke påvirket af trends og jagten på det perfekte hjem. I stedet fylder hun sit hjem med ting, hun elsker, både nyt og second hand.

Jeg kan ikke lide trends. Det er jo trendy at sige lige nu, men jeg har haft det standpunkt gennem hele min karriere. Der er en jagt på det perfekte hjem, og det er åbenlyst ikke bæredygtigt. Det er ikke noget, man får lynhurtigt, det er noget der opbygges over tid.

Johanna

Jeg synes, at de fineste hjem ofte tilhører ældre mennesker - dem, der har levet et fuldt liv og samlet ting fra forskellige steder, forskellige byer og forskellige livsepoker. Jeg kan godt lide at blande gammelt med nyt og bruge det jeg har.

Johanna

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Elsa Billgren

Elsa Billgren blogger på elle.se. Der kan man læse om hendes store passion for vintage og indretning. Man kan også læse om Elsas hverdag og om, hvordan kommunikation er nøglen til en ligevægtig husstand. Elsa er ofte på TV, og lige nu er hun aktuel i SVT's ”Äkta Billgrens”.

Jeg tror, at flere og flere i fremtiden vil lære at passe på det vi faktisk har. Du kan slibe og oliere bordplader og skærebrætter, male lampeskærme, sy gardiner, brodere, reparere... Et omhyggeligt passet arvestykke er det smukkeste, vi har!

Elsa

For mig er bæredygtighed at omgive mig med ting, jeg virkelig elsker. Mit hjem er fyldt med gamle ting, loppefund og lignende, som bliver brugt og som jeg beholder i mange år.

Elsa

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Learn more - Do more

Tænk på vores bæredygtighedsside som et trygt sted, hvor du kan finde vigtig information, men også inspiration. Her er alt, hvad du har brug for at vide om vores bæredygtighedsarbejde, vores forskellige certificeringer og selvfølgelig information om, hvordan vores produkter bliver fremstillet og af hvilke materialer. Vi ønsker, at du skal føle dig informeret, så du kan træffe bevidste valg, der passer til dig og miljøet.