Made by Women

Vi inviterede Christin Bengtsson, Anna Dahl og Nelly Dahl til en samtale om social og økologisk bæredygtighed. Tre generationer af kvinder fortæller om deres syn på kropsidealer, at være kvinde og klimaspørgsmål. For vi vil værne om den viden, der går i arv, den som ændrer sig og forstås på nye måder. Se interviewene med familierne, og læs mere om personerne nedenfor!

Min mor var alene med mig i mange år, og det er hende, der har lært mig at være uafhængig. At tage mig af økonomien, prøve at værdsætte ting og sager, der ellers ville blive smidt væk. Så at have en fuck off-konto og aldrig være tvunget til at blive i et dårligt ægteskab eller uholdbart arbejdsforhold, det er noget jeg vil give videre til mine døtre.

ANNA DAHL

three-ways-to-style

Tre kroppe, tre aldre stylet i ens tøj. Vi vil vise, hvordan tøj ser ud på forskellige kroppe, hvordan tøj let kan styles og bæres på forskellige måder. Fordi vi vil opmuntre til en fælles garderobe, hvor tøjet kan gå i arv, lånes eller byttes med hinanden. Så tøjet konstant kan fyldes med nye værdier – nye historier.

Jeg hedder Christin Bengtsson og er 80 år, mor til Anna og mormor til Nelly. Jeg var sekretær hele mit liv. Så jeg var jo mest omgivet af mænd dengang. Det er fantastisk at se, at kvinderne har indtaget den plads, de har i dag. Det gør mig glad.

Christin Bengtsson

Jeg hedder Anna Dahl og er 54 år. Jeg er iværksætter og selvstændig. Det, jeg vil give videre til mine døtre, er vigtigheden af at spare. Jeg vil vide, at de aldrig behøver at sidde fast i hverken ægteskab eller uholdbare arbejdsforhold.

Anna Dahl

Jeg hedder Nelly Dahl og arbejder som lærer. Jeg er 20 år og tilhører vel generationen, som er meget bevidst om klimatet. I min vennekreds er det næsten tabu ikke at tænke på klimaet – vi ved, at vores fremtid afhænger af de valg, vi træffer i dag.

Nelly Dahl

I min tid var vi bæredygtige. Eller i det mindste i den forstand, at vi ikke lod gå til spilde. Vi lavede ting selv, reparerede det, der gik i stykker, arvede noget, en anden voksede ud af. Og den tankegang hang ved længe. Jeg plejede at shoppe langsigtet, nu vil jeg holde mig opdateret. Men jeg tror, at Nellys generation vil tage det op igen. De er så opmærksomme. Er det ikke sådan med arv indimellem? At det hopper en generation eller to over?

CHRISTIN BENGTSSON


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

I 2020 publicerede vi to forskellige tjeklister. Den ene handlede om social bæredygtighed og den anden om økologisk bæredygtighed. Bare et år senere er vi kommet længere med vores arbejde, end vi havde troet var muligt. Der er stadig meget at gøre, men her er det, vi indtil videre er kommet i mål med.


Se tjeklister

Vil du vide mere om vores bæredygtighedsarbejde? Vi har samlet al information under fanen om bæredygtighed. Følg dette link for at læse mere!


Vores arbejde med bæredygtighed