Del 5 Begyndere – løbetræning uden krav

I bund og grund behøver man ikke andet end et par løbesko og et sæt træningstøj for at løbe en tur. Men hvis man vil optimere sin træning eller bare elsker grej, så er her en lille guide til løbetilbehør. Vi har udvalgt vores 7 favoritter – læs mere om dem nedenfor!



✔️ Pulsur

Pulsuret holder styr på din puls under løbetræningen og bagefter. Der findes forskellige typer og modeller, men med de fleste kan du – ved at måle din puls – opdage og håndtere stress og få en bedre forståelse af din søvnkvalitet, samtidigt med at de kan måle og kortlægge din præstation under løbetræningen. Mange er udstyret med GPS som kan vise, hvor langt du har løbet og i hvilket tempo.



✔️ Kasket

Kasketten er måske en undervurderet favorit. Den holder håret på plads og giver skygge til øjnene på de lyse dage. Desuden, og det er noget, man måske ikke lige tænker over – når det regner eller sner beskytter den også mod hårde vanddråber og iskolde snefnug. Ganske enkelt et godt supplement til løbetræningen!



✔️ Mobillomme

Vi ved alle, hvor svært det er at løsrive sig fra mobilen. Hvis du ikke bruger et pulsur, kan du få brug for den til at kortlægge din træning. Det kan let blive lidt forkrampet og svedigt, hvis du skal holde den i hånden, og det er heller ikke optimalt at have den i jakkelommen, hvor den er i vejen. Derfor er mobillommen et praktisk tilbehør som letter løbetræningen.



✔️ Strømper med kompression

Under løbetræningen kommer fødderne let til at hæve. Kompressionsstrømper hjælper blodcirkulationen og sørger for at trykket i fødderne er jævnt og balanceret under løbeturen. De støtter også op om muskulaturen i fodleddene – perfekt for de, der har tendens til at vrikke om eller få forstuvninger. Desuden beskytter de dine ben mod mindre rivemærker, hudafskrabninger og flåter. Et godt løbetilbehør til den, der gerne tager en afstikker fra stierne!



✔️ Løbebælte med vandflasker

For de fleste løbere er det nok at drikke væske før og efter løbetræningen. Men hvis man er ude på de længere distancer, kan der være behov for at drikke undervejs. Her er et løbebælte med vandflasker et fint tilbehør.



✔️ Løbebriller

Regn, sne og skarpt sollys kan forstyrre, hvis du løber udendørs. Et par løbebriller beskytter øjnene og gør træningen lettere.



✔️ Løberygsæk

Hvis du synes at løbebæltet med vandflasker er upraktisk, så er en løberygsæk et godt alternativ. Hvor meget vand du bør have med, er afhængigt af distance og hvor varmt det er udenfor. Hvis løbeturen er på under 1 time har du sjældent brug for ekstra vand. Løber du længere end det, kan det være godt at have mellem 2 og 5 liter vand med. Og hvis du ikke har vand med på turen – så husk at drikke rigeligt, når du kommer tilbage!