Del 4 Begyndere – løbetræning uden krav

Det er kun dig selv der bestemmer, hvordan din løbetræning skal være. Det behøver ikke være milen, fem kilometer på et lige stræk eller intervaller på en bane. At lade kroppen falde over i løb midt i den lange gåtur, eller at begive sig ud på en kilometer eller to som begynder er ofte en skånsom og enkel måde at starte sin løbetræning på. Måske kan du mærke, at du kan løbe mere og længere, end du regnede med. Måske går det alt for trægt i begyndelsen. Tilpas træningen efter dine behov – lad den være uden krav.

For nogle kan et træningsskema være det, der skal til for at komme i gang med løbetræningen. For andre er det baseret mere på, at lysten til at løbe melder sig. En pause i hverdagen, hvor du tager en gåtur i træningstøjet, og opdager, at benene gerne vil bevæge sig lidt hurtigere, eller en lang tur, der er planlagt sidst på ugen, gør stor gavn for både krop og sjæl.

Løb sammen med andre eller alene. Lyt til den der lydbog, du har haft kig på, eller lad naturens lyde sætte tempoet. Løb med et mål – f.eks. hjem fra kontoret eller mod den der ekstra kilometer – eller løb uden rigtig at vide, hvor du skal hen. Lad det være en aktivitet, hvor du har tid til dig selv, din krop og dine tanker, eller lad det være en stund med selskab af andre. Opdag nye stier i skoven, eller slå din egen rekord på en bestemt strækning. Prøv dig frem, og find en form som passer dig!