Ellos tæppeguide Vedligeholdelse og pleje

Vedligeholdelse og pleje af tæpper

Stoleben, der trækkes frem og tilbage over tæppet, fødder, der træder snavs i luven og tunge møbler, der laver mærker - tæpper bliver slidt hver dag. Det findes dog en del du kan gøre for at tæppet holder sig i fin stand længere. Læs vores råd til vedligeholdelse nedenfor!



Støvsug regelmæssigt

Oftest rækker det at rengøre tæppet med støvsugeren. Fäll in borsten och sänk styrkan en aning för smidig städning. Foruden at rengøre tæppet hjælper støvsugeren med at løfte luven i tæppet og give det en glat, flot overflade!



Drej tæppet

Sollyset afbleger tæppet og møbler og fødder slider det. Hvis du drejer tæppet med jævne mellemrum, fordeles slidtagen mere jævnt.



Fjern pletter

Tæpper i viskose og tencel tåler ikke væske, så brug gerne tekstilimprægnering for at beskytte mod vådt og pletter. Sørg for først at teste imprægneringen på et lille hjørne for at se, hvordan tæppet reagerer på midlet. Når tæppet får en plet (hvis tæppe får ikke det?) – brug pletfjerner til møbeltekstiler.



Kan tæpper vaskes i maskinen?

De fleste tæpper kan ikke vaskes derhjemme. Uld- og viskosetæpper bør indleveres på et professionelt renseri. Tæpper i bomuld kan vaskes i en almindelig vaskemaskine, så længe den kan klare tæppets vægt.



Når det er vinter, kan man lægge uldtæppet i sneen med luven nedad. Derefter bankes snavset nemt væk med en tæppebanker. Nemt og smidigt!