BELYSNINGSGUIDE Rum for rum

Vidste du, at der kan være behov for mellem 5 og 10 lamper i et rum for at skabe den der stemningsfulde og hyggelige atmosfære? Først når vi kombinerer et grundlæggende basislys med skarpere og svagere lyskilder, skaber vi rum, som opfylder alle behov. Her har vi samlet tip til, hvordan du kan tænke, når du vælger belysning – rum for rum.



Dagligstue

Vores dagligstue er hjemmets samlingspunkt. Her er plads til samtale, her ser vi tv, vi læser, arbejder og hviler. Et godt generelt lys er altså nødvendigt for at skabe en basisbelysning her. Suppler med læsevenlig belysning ved lænestolen eller favorithjørnet i sofaen, tilføj skarpere funktionslys, der hvor du skal bruge det, og skab en stemningsfuld atmosfære ved at tilføje blidt, varmt lys i rummets hjørner.



Spiseplads og køkken

Hvis du har spiseplads i køkkenet er det vigtigt at kombinere arbejdsbelysning med stemningslys. Sørg for en base med god generel belysning, og tilføj så skarpere og svagere lyskilder de steder, hvor der er brug for det. Over vasken og ved komfuret er det f.eks. godt med skarpere belysning, mens det over spisebordet passer bedre med et mere blødt lys.

I den seneste tid har mange arbejdet hjemme ved spisebordet. I givet fald bør du supplere middagsbelysningen med et godt arbejdslys.



Soveværelse

Også i soveværelset er der behov for generelt, stemnings- og funktionslys. Det generelle lys skaber en base i rummet og giver den belysning, der er brug for i hverdagen. Over sengen er det godt at supplere med læselamper, i vinduet og i hjørnerne er et mere blødt og stemningsfuldt lys passende.