Udformningen på et glas kan påvirke smagsoplevelsen af en drik. Derfor har Riedel udviklet forskellige glas til forskellige druer, så smagene kan opleves på bedste vis. Men det kan være en udfordring at vælge det rigtige glas til den rigtige vin, særligt pga. af det brede udvalg. Dette hjælper vi dig gerne med. Læs mere i vores vinglasskole og lær at matche glas og drue!

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT

Drue: Sauvignon Blanc
En af verdens mest populære grønne druer. Druen trives i kølige klimaer og giver syrlige og sprøde vine.

Glas
Riedel Veritas Sauvignon Blanc har en stor og høj pokal, men åbningen er lidt smallere. Dette bringer aromaerne frem og reducerer syren for en mere afbalanceret oplevelse.

Druer: Riesling og Zinfandel
Riesling er oprindeligt en tysk drue, der trives i kølige klimaer. Ofte har de unge Riesling-vine en note af citrus, mens de lagrede har noter af honning og abrikos. Uanset lagringstid er vinene friske og frugtige. Zinfandel er en blå drue, der er blevet dyrket i USA siden 1800-tallet. Karakteristisk for druen er mørke og frugtige vine med aroma af solmodne bær.  

Glas
Riedel Riesling/Zinfandel har en lille men høj pokal, med en åbning der er ret smal. Dette resulterer i, at syren bliver afbalanceret og frugtigheden fremhæves, og glasset er derfor velegnet til både Riesling og Zinfandel.  

Drue: Pinot Noir
Denne populære blå drue stammer fra Bourgogne i Frankrig. Druen foretrækker kølige klimaer og er kendt for sin friskhed og aroma af mørke bær.

Glas
Druen kan variere alt efter om vinen kommer fra den nye eller gamle verden. Riedel har derfor udviklet to forskellige glas. New World Pinot Noir har en lige del i toppen af pokalen, hvilket gør sødmen mindre fremtrædende. Old World Pinot Noir bringer vinen frem på tungen og bringer sødmen frem for at balancere vinen.

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT

Drue: Chardonnay
En af verdens mest kendte grønne druer. Druen kommer oprindeligt fra Bourgogne i Frankrig, hvilket giver vinen sprøde og frugtige citrustoner. I den nye verden er vinen fyldigere og mere smagfuld.

Glas
Riedel har to forskellige glas til Chardonnay. I Chablis, det nordlige Bourgogne, lagres vinene ikke på egetræsfade. Denne vin serveres bedst i et glas med en lille åbning, som gør, at sødmen kommer frem og vinen får en rundere smag. Til Chardonnay lagret på egetræsfade er et glas med stor pokal og bred åbning velegnet, som giver vinen mere luft.  

Drue: Shiraz/Syrah
Samme drue men forskellige navne. Syrah kommer fra Rhône-dalen i Frankrig, men da druen begyndte at blive dyrket i Australien, blev der brugt et nav, der lød mere engelsk: Shiraz. Syrah giver krydrede vine med smag af blomme og kirsebær, mens Shiraz giver mere generøse vine med smag af vilde hindbær og brombær.

Glas
Riedel har udviklet to forskellige glas, der passer til hver vin. Syrah-glasset har en rund pokal og lille åbning for at give en blødere vin, mens Shiraz-glasset har en stor og høj pokal med bred åbning, der passer til den generøse vin.

Dryck: Champagne
Världens mest kända mousserande vin från vindistrikten med samma namn. Detta område har sval och krithaltig jord, vilket ger en mineralton till vinet.

Glas
Riedels champagneglas har en stor kupa med en avsmalnad öppning. Detta koncentrerar dofterna till näsan och drycken leds till tungans främre del som har lättare att uppfatta sötma.

Druva: Cabernet/Merlot
Dessa druvor är de mest välkända blåa druvorna. Ursprunget kommer från Bordeaux i Frankrike och har odlats ända tillbaka till 1600-talet. Druvorna är lätta att odla och ger ett kraftigt vin med mycket tanniner och hög syra.

Glas
Riedel Cabernet och Merlot har en stor och hög kupa med en vid öppning. Detta minskar vinets strävhet och syra och ger istället ett rundare och mer fylligt vin.


Get inspired by our new brands

Se alle brands

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT