Lige nu er hjemme vores hus fra 1966, der ligger i Enebyberg udenfor Stockholm, men det er et resultat af flere steder, kan man sige. Vi boede i Los Angeles i mange år, og tiden der farvede på mange måder min indretningsstil. Eller snarere: der lærte jeg at være sikker i min stil.

I Los Angeles begyndte jeg at omfavne, det jeg selv kan lide, uanset hvad boligindretningsbladene siger. Alt det mørke, træ, det brune og det grønne. Det jordnære. Det er mig, på en eller anden måde. Og tiden i Californien lærte mig, at det jeg er, er ret godt.

Mit yndlingssted i hele verden er Kinnekulle. Der er jeg altid lykkelig.

Mor og far havde et helt utroligt soveværelse, da jeg var lille. Rødt væg-til-væg-tæppe, tapet med store, røde roser. Og så havde de et kæmpe sengegavl i palisander, og på toppen af den stod der små bjørne i et specielt materiale, der minder om papmaché.

Mor og far havde et helt utroligt soveværelse, da jeg var lille.

Cecilia Blankens

Så da jeg fandt nogle lignende bjørne, måtte jeg købe dem. Derfor tog jeg dem med mig i dag sammen med tre bøger og en due.

What makes a bedroom?

Jeg ser mig selv som en ekspert på dette område. Fordi jeg i meget lang tid har haft mange søvnproblemer. Der var et par år, hvor jeg sov så lidt, at jeg virkelig undrer mig over, hvordan jeg kom gennem dagene.

Man skal føle sig tryg, ligesom at ligge i livmoderen, så blødt og så hyggeligt skal det være.

Soveværelset er så vigtigt. Der skal være perfekt derinde. Fredfyldt, trygt. Man skal føle sig tryg, ligesom at ligge i livmoderen, så blødt og så hyggeligt skal det være. En skøn pyjamas, sengetøj der nærmest holder om en. Mindst fire puder. Og så skal du lidt op i højden, så det virkelig føles som om du går i seng.

What colours will you decorate spring with?

Vi har det temmelig mørkegrønt i vores værelse. Vægge og loft i samme farve. Grå garderobeskabe. Mørkt, men på en rolig og fin måde. Jeg skifter ikke farve efter sæson. Jeg har min base. Selvom jeg godt kan lide at skifte detaljerne ud, lader jeg det væsentlige - sjælen - forblive intakt.

Shop style

  • Ellos Home Pudebetræk Juliette af økologisk bomuld

    89 DKK

    +10 farver

  • Malerifabrikken Plakat Scene 4

    179 DKK
  • ERNST Kop med underkop, lille

    129 DKK
  • Ellos Home Skab Kitty

    7 199 DKK 8 999 DKK

The latest dream you had?

Åh, jeg drømmer jo ikke så meget. For jeg sover ikke så meget. Der var noget, jeg drømte om forleden dag, som jeg stolt fortalte om, men nu er det væk. Hvor ærgerligt.

An equality issue close to heart?

Jeg er glødende feminist, så jeg har svært ved kun at vælge en. Jeg er ikke tilfreds, jeg har ikke tilgivet nogen. Og det eneste jeg ved er, at de, der ikke hopper med på vognen nu, snart vil opdage, at de sidder alene tilbage.

What did you want to be, growing up?

Der var faktisk tre ting, jeg drømte om at arbejde med, og en var klimaet. Jeg havde klimaangst, før der fandtes klimaangst. Det andet var at skrive.

Så længe jeg kan huske, har sko har gjort mig underligt lykkelig.

Den tredje, måske min stærkeste drivkraft, har altid været sko. Så længe jeg kan huske, har sko har gjort mig underligt lykkelig. I dag kan jeg med glæde sige, at jeg mere eller mindre arbejder med alle tre dele, fordi jeg har mit eget skomærke - Blankens.

#equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

The Stories

Hvert soveværelse bærer sine egne fortællinger. Vi lader tre kvinder dele deres. Læs fortællingerne og find inspiration til din egen, personlige soveværelsestil!