Da jeg for første gang steg af båden, som satte os af på den lille bilfri ø i skærgården der skulle blive vores hjem, oplevede jeg en lykkerus, som jeg ikke havde følt siden jeg var barn. Den stilhed og ro, som indfandt sig, var som at lægge et blødt tæppe mellem os og det som omverdenen forventer, at vi skal være. Uden forvarsel skyllede den salte luft hele min barndom og alle dens løfter ind over mig.

Lige siden jeg forlod Dalarna, hvor jeg er vokset op, har jeg haft en hjemve siddende i mit bryst. Skoven, den bløde, rolige skov. Havet lindrer det savn. Her i vores hus, som vi har bygget, hvor bølgerne bruser stille og friheden hvisker over det blødt rundede klipper, her har jeg skabt et andet hjem.

Min barndom er farvet af musik, især Beatles. Min far spillede altid John Lennon.

Min barndom er farvet af musik, især Beatles. Min far spillede altid John Lennon. Så mine litografier, som jeg har fået af ham (altså af min far, ikke John Lennon) betyder meget for mig. Jeg kan godt lide at omgive mig med detaljer, som minder om en person, en følelse. Som den keramikvase min ven, kunstneren Malou Palmqvist, har lavet.

What makes a bedroom?

Et soveværelse skal give den samme følelse som skoven. Hvile. Køligt og mørkt. Jeg vil gerne føle mig omsluttet og tryg der. Mange tekstiler, men ikke for mange detaljer og ting. Soveværelset skal være mere simpelt end resten af hjemmet, hvilket måske modsiger min person, eftersom jeg kan være lidt af en samler – i hvert fald når det handler om plader og bøger.

Da jeg var yngre, samlede jeg på cd'er. Min favorit er nok Bob Dylans Freewheelin’. Men det kan man måske ikke vælge, eller hvad?

Shop style

  • Ellos Home Sengegavl Helen 180 cm

    2 299 DKK

    +1 farve

  • Ellos Home Lagen Candice i vasket hør

    559 DKK 799 DKK

    +1 farve

  • Ellos Home Sengesæt Candice i vasket hør - 2 eller 3 dele

    699 DKK 999 DKK

    +11 farver

  • Ellos Home Sengetæppe Thelma Check i bomuld

    699 DKK 999 DKK

    +4 farver

What colours will you decorate spring with?

Farver som tager naturen med ind i hjemmet. Grønt. Blåt, beige – toner som afspejler skærgården omkring os. Gerne en lysere, jordnær farveskala, måske med indslag af en mættet citrongul.

The latest dream you had?

Jeg drømte, at jeg var tilbage i mit barndomshjem, som er solgt nu. Huset er fra starten af 1900-tallet, og da jeg var lille havde vi stadig de originale, håndblæste vinduer. Inden vinteren skulle vi sætte forsatsruder op og lægge mos eller vat imellem de to ruder. De nye husejere har renoveret og sat helt nye vinduer i.

Inden vinteren skulle vi sætte forsatsruder op og lægge mos eller vat imellem de to ruder.

Catarina Skoglund

I min drøm fandt vi vores vinduer, de originale, og satte dem i igen. Ligesom da jeg var lille og vi forberedte os på kulden klædte vi vores gamle hjem på, vi tog hånd om det og for en kort stund kunne jeg ligesom se hele min barndom gennem mit voksne blik. Det var en lykkelig drøm, men også fyldt med sorg.

An equality issue close to heart?

Da metoo-bevægelsen startede, vækkede det noget i mig. Eftersom jeg selv har været udsat for noget lignende i forbindelse med en hændelse i min ungdom, var det utroligt følelsesmæssigt at høre og læse om andre kvinders oplevelser. At vi bliver udsat for overgreb og chikane er en stor og ind i mellem overvældende sorg. Det som jeg blev udsat for er noget jeg kommer til at bære med mig hele livet. Så da metoo kom, var det vigtigt og stort for mig.

What did you want to be, growing up?

Popstjerne. Jeg ville så gerne være popstjerne. Pernilla Wahlgren var mit første store idol, da hun optrådte med Picadilly Circus i Melodi Grandprix. Bagefter kom New Kids on the Block og stjal mit herte. Men når alt kommer til alt er jeg meget tilfreds med, hvordan det blev. At jeg gør det jeg gør, at jeg er den jeg er. Ved havet eller i skoven. Tæt på naturen, tæt på min familie. Jeg er hjemme.

#equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

The Stories

Hvert soveværelse bærer sine egne fortællinger. Vi lader tre kvinder dele deres. Læs fortællingerne og find inspiration til din egen, personlige soveværelsestil!