Bæredygtighed


Startside    Tjeklister    Certificeringer    Bæredygtige materialer

Ellos checklist


Der er så meget, der skal gøres gøre for at skabe nye, bæredygtige forbrugsmønstre. Hos Ellos stiller vi høje krav til os selv, og det har du som kunde også ret til at gøre. Derfor har vi lavet en liste over vores mål - nogle er langsigtede og andre er lettere at gennemføre. Vi ved, at det vil tage tid, og at vi er nødt til at være konsekvente i vores handlinger. Her er de mål, vi arbejder mod for en bedre fremtid.

Responsible role models
Vi bærer et stort ansvar på vores skuldre, et ansvar vi er stolte over. Vi ønsker, at alle kvinder skal føle sig velkomne og inkluderede hos os. Derfor vælger vi at repræsentere forskellige typer kvinder og kvindekroppe. Vi bruger modeller, som ser forskellige ud i forhold til krop, udseende og hudfarve. Vi retoucherer aldrig vores modeller – for at tage stilling og for at repræsentere ligestilling og kvinders rettigheder. Derimod kan der forekomme justeringer i billeder mht. lys, kontraster eller andre omstændigheder, som har med selve billederne at gøre, men aldrig modellerne.

Simply sustainable
Vi arbejder kontinuerligt med at stille høje krav til os selv. Vi synes, at det er vigtigt at værne om både miljø og mennesker, og derfor har vi tydelige målsætninger i vores arbejde. Nedenfor har vi lavet en liste over de mål, som vi skal have opnået i 2025.

- 50% af alle tekstiler, vi sælger, skal bestå af bæredygtigt materiale, det vil sige at et produkt indeholder mindst 50% bæredygtige tekstiler.
- Alle vores bomuldsprodukter skal indeholde 100% bæredygtig bomuld.
- 25% af alt det polyester, polyamid og bomuld, som vi anvender, skal være genindvundet.
- 50% af vores træmøbler skal være af FSC-mærket træ.

Treat our transports
Transport og levering påvirker naturligvis miljøet negativt. Derfor kommer vi til at klimakompensere alle virksomhedens transporter og tydeligt angive, hvad pengene går til. Det kommer til at ske via Tricorona Climate Partner AB.

Plastic not so fantastic
Vi arbejder hårdt på vores løfte om at fjerne al engangsplast i samtlige led inden 2025. I stedet kommer vi til at anvende materialer, som det er muligt af genindvinde. Vores første tiltag er at skifte emballagen for vores leveringer ud til pap og karton. Den plast, vi kommer til at anvende, kommer til at bestå af mindst 80% PCR (Postconsumer Recycled Plastic). Når vi anvender PCR i stedet for engangsplast, vil hver enkelt plastemballage bidrage til en CO2-reduktion på 60%.

Keep score
Vi synes, at du som kunde skal være bevidst om de effekter, produkter har på miljøet. Vi kommer derfor inden 2022 at angive produkters påvirkning ud fra et score card. Dette gælder alle produkter i Ellos eget sortiment. Et score card er et kort, som oplyser om produktets miljøpåvirkning.

Ellos vil udforme en platform med fire til fem områder. Under hvert område vil der være et antal kriterier. Disse kriterier repræsenterer en score, og hvis om et produkt opfylder flere kriterier, vil det altså have en høj score.

We care for You and our Planet

Hos Ellos stiller vi høje krav til os selv, og det har du som kunde også ret til at gøre.

#ellosactionlist

Your checklist


Omstilling til en mere bæredygtig livsstil er noget, der skal ske i fællesskab - sammen kan vi hjælpe og motivere hinanden. Derfor har vi oprettet hashtagget #ellosactionlist. Vores mål er, at vi og I via det skal poste alle vores bedste klimatip på de sociale medier - vi vil skabe et community, hvor vi kan støtte og inspirere hinanden. For når vi passer på os selv og vores ting, passer vi samtidig på vores planet.

Think before you act
Se dine køb som en investering, der skal holde i lang tid. Undgå impulskøb og spørg dig selv, om du virkelig kommer til at bruge produktet.

Do your research
Bestil ikke flere størrelser, du kan prøve derhjemme - at handle på nettet er ikke det samme som at prøve tøj i et prøverum. Læs størrelsesguiderne og tjek målene, inden du køber, så bliver miljøet ikke belastet af unødvendige transporter og udslip i forbindelse med returnering.

Care for your wear
Pas på dit tøj, så holder det længere – steam, luft, reparer og brug godt vaskemiddel. Selv dine møbler skal passes. Mal i en ny farve, ombetræk sofaer, lænestole og stole i stedet for at købe nyt.

Let it go
Ryd op i det, du ikke bruger, og giv det til velgørenhed. Genbrugsbutikker bliver ofte overlykkelige for alle bidrag – både tøj, smykker og indretning.

One woman´s trash is another woman´s treasure
Inviter vennerne til en tøjbyttedag! Saml alt det tøj, du ikke bruger mere og lad det finde nye ejere.

TREAT YOUR PRODUCTS - TREAT YOUR SELF - TREAT YOUR PLANET