Bæredygtighed

Bæredygtighed


Bæredygtighed    Ellos tjeklister    Certificeringer    Bæredygtige materialer
Der er så meget, der skal gøres gøre for at skabe nye, bæredygtige forbrugsmønstre. Hos Ellos stiller vi høje krav til os selv, og det har du som kunde også ret til at gøre. Derfor har vi lavet en liste over vores mål - nogle er langsigtede og andre er lettere at gennemføre. Vi ved, at det vil tage tid, og at vi er nødt til at være konsekvente i vores handlinger. Her er de mål, vi arbejder mod for en bedre fremtid.

RESPONSIBLE ROLE MODELS

Vi bærer et stort ansvar på vores skuldre, et ansvar vi er stolte over. Vi ønsker, at alle kvinder skal føle sig velkomne og inkluderede hos os. Derfor vælger vi at repræsentere forskellige typer kvinder og kvindekroppe. Vi bruger modeller, som ser forskellige ud i forhold til krop, udseende og hudfarve. Vi retoucherer aldrig vores modeller – for at tage stilling og for at repræsentere ligestilling og kvinders rettigheder. Derimod kan der forekomme justeringer i billeder mht. lys, kontraster eller andre omstændigheder, som har med selve billederne at gøre, men aldrig modellerne.

SIMPLY SUSTAINABLE

Vi arbejder kontinuerligt med at stille høje krav til os selv. Vi synes, at det er vigtigt at værne om både miljø og mennesker, og derfor har vi tydelige målsætninger i vores arbejde. Nedenfor har vi lavet en liste over de mål, som vi skal have opnået i 2025.

- 50% af alle tekstiler, vi sælger, skal bestå af bæredygtigt materiale, det vil sige at et produkt indeholder mindst 50% bæredygtige tekstiler.
- Alle vores bomuldsprodukter skal indeholde 100% bæredygtig bomuld.
- 25% af alt det polyester, polyamid og bomuld, som vi anvender, skal være genindvundet.
- 50% af vores træmøbler skal være af FSC-mærket træ.

TREAT OUR TRANSPORTS

Transport og levering påvirker naturligvis miljøet negativt. Derfor kommer vi til at klimakompensere alle virksomhedens transporter og tydeligt angive, hvad pengene går til. Det kommer til at ske via Tricorona Climate Partner AB.

PLASTIC NOT SO FANTASTIC

Vi arbejder hårdt på vores løfte om at fjerne al engangsplast i samtlige led inden 2025. I stedet kommer vi til at anvende materialer, som det er muligt af genindvinde. Vores første tiltag er at skifte emballagen for vores leveringer ud til pap og karton. Den plast, vi kommer til at anvende, kommer til at bestå af mindst 80% PCR (Postconsumer Recycled Plastic). Når vi anvender PCR i stedet for engangsplast, vil hver enkelt plastemballage bidrage til en CO2-reduktion på 60%.

KEEP SCORE

Vi synes, at du som kunde skal være bevidst om de effekter, produkter har på miljøet. Vi kommer derfor inden 2022 at angive produkters påvirkning ud fra et score card. Dette gælder alle produkter i Ellos eget sortiment. Et score card er et kort, som oplyser om produktets miljøpåvirkning.

Ellos vil udforme en platform med fire til fem områder. Under hvert område vil der være et antal kriterier. Disse kriterier repræsenterer en score, og hvis om et produkt opfylder flere kriterier, vil det altså have en høj score.


We care for You and our Planet

Hos Ellos stiller vi høje krav til os selv, og det har du som kunde også ret til at gøre.

#ellosactionlist

Checking-off-and-reinventing

I 2020 publicerede vi to forskellige tjeklister. Den ene handlede om social bæredygtighed og den anden om økologisk bæredygtighed. Bare et år senere er vi kommet længere med vores arbejde, end vi havde troet var muligt. Der er stadig meget at gøre, men her er det, vi indtil videre er kommet i mål med.


ellosactionlist


Omstilling til en mere økologisk bæredygtig livsstil er noget vi skal gøre sammen. Vi har skabt hashtagget #ellosactionlist, som er tænkt som et forum, hvor vi kan poste vores bedste klimatip – et community, hvor vi kan støtte og inspirere hinanden til mere bæredygtige valg. Vi har sammenfattet nogle af vores bedste tip – læs mere om dem nedenfor!


think before you act

THINK BEFORE YOU ACT

Se dine køb som en investering – som noget, der skal holde i lang tid. Undgå impulskøb og spørg dig selv, om du virkelig kommer til at bruge produktet.


do your research

DO YOUR RESEARCH

Vi ved, hvor nemt det er at bestille flere størrelser hjem. Men hver eneste returnering sætter sit CO2-aftryk. Hvis du er usikker på, om tøjet passer – læs vores størrelsesguides, og tag dine egne mål , inden du køber, så udsættes miljøet ikke for unødvendige returtransporter.


care for your wear

CARE FOR YOUR WEAR

Pas på dit tøj, så holder det længere – steam, luft, reparer og brug godt vaskemiddel. Selv dine møbler skal passes. Mal om, hvis der er behov for det, og giv sofaen og lænestolene ny betræk og giv dem nyt liv!


let it go

LET IT GO

Ryd op i det du ikke behøver, og giv det til velgørenhed. Second hand-butikker tager gerne imod både tøj, smykker og møbler.


one womans trash is another womans treasure

ONE WOMAN’S TRASH IS ANOTHER WOMAN’S TREASURE

Inviter vennerne til en tøjbyttedag! Saml alt det tøj, du ikke bruger mere og lad det finde nye ejere.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET