Ellos tæppeguide Rum for rum

Rum og møbler afgør, hvilken type tæppe du bør vælge, og hvordan det skal placeres. Indretning og stil bestemmer tæppets farve, mønster og udførelse – men tænk på at tæppet både kan bruges til at supplere helhedsindtrykket og til at bryde op. Når du vælger størrelse på tæppet, bør du gå ud fra planløsningen og møblerne, som tæppet skal ligge under eller ved siden af. Her har vi samlet vores tip – rum for rum.

Dagligstue

Til sofagruppen er det fint og hyggeligt at tilføje et tæppe. Tommelfingerreglen er, at tæppet ikke må være kortere end sofaen er bred. Billederne nedenfor illustrerer, hvordan forskellige typer tæpper kan placeres ved forskellige store sofagrupper.

Soveværelse

At have et tæppe under sengen giver en blød og rolig stemning i rummet, samtidig med at det er skønt at sætte fødderne på om morgenen. Lad tæppet stikke mindst 50 cm ud på hver side og i fodenden af sengen. Placer gerne tæppet under totredjedele af sengen, som vist på billederne nedenfor.

Hvis du ikke kan finde et tæppe, der er stort nok til din seng, kan du lægge to smallere tæpper på hver side af sengen. Det indrammer sengen, giver rummet blødhed og gør det nemmere at komme af med støvet, der gerne samler sig.

Spisestue

Det er en almindelig fejl kun at tage spisebordets mål i betragtning og glemme stolene, når der vælges tæppe til spisegruppen. Når tæppet er for lille, ser gruppen ofte trang ud, og stolebenene sidder som regel fast i tæppets kant. Tænk der på at stolene skal kunne trækkes lidt ud, så man kan sætte sig ned uden at stolen sidder fast i tæppekanten. Se billederne nedenfor for at se, hvor langt ude tæppet bør ligge i forhold til bord og stol!

Hvordan finder man de rette mål? Tag spisebordet længde og bredde eller diameter, læg stolenes dybde til og beregn på denne måde, hvor langt og bredt tæppet skal være.