Er du nysgerrig på reglerne bag restaurantopdækning? Vil du have inspiration til den fest, du har planlagt længe? Så er du kommet det rigtige sted hen!
Porcelæn
Forretstallerkenen placeres oven på hovedtallerkenen. Kuverttallerkenen til brød og smør placeres til venstre for gaflen. Kopper og underkopper til desserten stilles først frem, når det er tid til dessert.
Bestik
Bestik placeres udefra og ind, i samme rækkefølge som det bruges. Undtagelsen er dessertbestikket, som i stedet placeres oven for tallerkenen.
Glas
Stil rødvinsglasset på linje med midten af tallerkenen og vandglasset i knivens højde. Hvidvinsglasset står mellem disse to glas.
Tekstiler
Læg servietten enten til venstre for eller midt på tallerkenen og fold den til en passende størrelse. Vælg hør- eller bomuldsservietter for et ekstra luksuriøst look!
When you know the rules, you know how to break them.
Regler er til for at blive brudt. Læg bestikket på tallerkenen, arranger store blomsterarrangementer, bland forskellige typer porcelæn og skab din egen stil.
1. Country style
Tag fat i midten af servietten med den ene hånd, træk servietten gennem den anden. Hold servietten på plads med et bånd eller en servietring. Pynt med en kvist lavendel eller rosmarin.
2. Simple knot
En flot effekt i bohemestil. Rul servietten sammen og lav en knude i midten, nemmere bliver det ikke! Perfekt, hvis du skal have mange gæster og ikke har tid til at lægge en masse arbejde i hver serviet.
3. The roll
Rul servietten sammen og afslut med et bånd eller en servietring. Hos os finder du et bredt udvalg af servietringe, en perfekt detalje, der forstærker oplevelsen af det dækkede bord!
4. Classic fold
Fold servietten ud og fold den derefter til en rektangulær form. Stryg gerne servietten på forhånd for en ekstra luksuriøs fornemmelse. Læg bestikket oven på servietten.