Walk with me

WITH TOVE STYRKE

For mig handler Walk with me om at bryde fri. Da jeg skrev min fortolkning af sangen, forestillede jeg mig det som en samtale mellem venner.

Tove Styrke

"Gå med mig"

Lyt til Tove Styrkes fortolkning af
Ellos' sang "Walk with me"How did you interpret the song?


Sangen er meget speciel, fordi den formår at være både storslået og intim på samme tid. Det er som en ven, der synger den til én, næsten som en historie. At den er begge dele, både storslået og intim ... det er der noget virkelig fint ved.What does it mean for you to be a woman?


At være kvinde er noget, jeg er vokset ind i. Det er virkelig underligt, for alle forestillinger og ideer om, hvordan mænd og kvinder skal være og se ud, er jo kun konstruktioner. Noget vi har fundet på.

Der er ikke rigtig nogen rammer. Du bestemmer, hvordan det er at være kvinde.

Og jeg tror, at det at være kvinde eller virkelig og fuldt ud at blive kvinde kun handler om at indse, at det kan være præcis, hvad du vil have det skal være. Der er ikke rigtig nogen rammer. Du bestemmer, hvordan det er at være kvinde.What are your superpowers?


Min superkraft er, at jeg forstår musik. For mig er musikken et sprog, og ja ... jeg taler ganske enkelt det sprog. Det føles som en superkraft. Og det er sjovt at kunne bruge det på så mange forskellige måder. Som her, hvor jeg har lavet min fortolkning af ”Walk with me”. At kunne gøre den til min egen – at jeg denne gang kan være den ven, der fortæller historien. Til dig.

For mig er musikken et sprog, og ja ... Jeg taler ganske enkelt det sprog.

An equality issue close to heart?


Det er virkelig svært kun at vælge én ting. Det er så stort og så vigtigt, fordi verden ikke er der endnu. En lille detalje i sammenhængen, men tag ligeløn for lige arbejde som et eksempel. Hvordan kan vi ikke have det? Og så er det ikke en af de rigtig store ting. Alligevel er det vores virkelighed, vores hverdag. Det er bare så vanvittigt, så skævt for mig.What is the best part about being a woman?


Hvis jeg skal svare uden at tænke, ville jeg sige, at det bedste er at kunne dresse sig selv op. Hvis vi taler om kønsroller og normer, er det jo os, der kan gøre det uden at blive bedømt (selvom det måske heller ikke er sandt i alle situationer). Jeg håber, at alle kan gøre det, og komme til at se ud præcis, som de vil. Det er faktisk fantastisk, synes jeg, at kunne folde sig ud og udtrykke sig gennem tøj, makeup og hår. Det giver så meget glæde. Ja. Det er det, jeg elsker ved at være kvinde.What would you tell your fourteen year old self?


Lad være med at bekymre dig så meget. Det er det, jeg ville sige til hende. I sidste ende bliver alt godt. Verden er hård, og den vil dømme. Den dømmer alle. Men samtidig indeholder den så meget, der er smukt, og det vil vise sig. Når du mindst venter det.

Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by womenMade by women

...