The Bed Guide Dyner og puder

Nogle vil gerne have en tynd og sval dyne, som ånder hele natten, mens andre vil have en varm dyne, der isolerer. Men hvad skal man tænke på og kigge efter, når man leder efter dyner og puder på nettet? Vi besvarer nogle ofte stillede spørgsmål her.Dyner

Har du det varmt, når du sover, skal du kigge efter en sval dyne med en lavere andel dun og højere andel fjer. Hvis du vælger en syntetdyne, bør du tage en med en lavere gramvægt. Dun er det der isolerer og holder på varmen, mens fjer slipper mere luft igennem og holder dig kølig. Uanset som andelen af dun eller fjer er højest, så kaldes denne type dyne for dundyne.

Jo højere gramvægt på en syntetdyne og jo højere andel dun, desto varmere er dynen. For dig som fryser med en sval dyne og sveder med en varm, findes der naturligvis noget midt imellem. Det kan være en god idé at investere i to forskellige – én dyne, du bruger om vinteren og én, du bruger om sommeren.

Shop dynerPuder

Afhængigt af hvilken stilling, du plejer at sove i, passer forskellige puder til forskellige stillinger. En lav pude fungerer godt, hvis du sover på maven, mens den kan give nakkebesvær, hvis du sover på ryggen. Lave dunpuder har en højere andel dun og er luftige og bløde. Syntet med hulfibre er bløde, mens puder med ballfibre er lidt mere faste. Middelhøje puder er velegnede, hvis du sover på ryggen eller bevæger dig meget, mens en høj pude er bedst, hvis du sover på siden. Vælger du en af de højere puder, så kig efter dem med en høj andel af fjer. Foretrækker du syntetpuder, så vælg en med ballfibre for en fast og spændstig pude.

Shop hovedpuder