Bæredygtighed

Produktion


Startside    Socialt ansvar    Bæredygtig bomuldsproduktion

Som medlem af Better Cotton Initiative kan vi sammen med andre virksomheder være med til at forbedre den globale bomuldsproduktion.

#ellosactionlist

Bæredygtig bomuld


Hos Ellos er det vigtigt at bidrage til en bedre verden på alle punkter. Derfor vil vi også bidrage til en bæredygtig bomuldsproduktion for at kunne bruge det til vores produkter.

Bomuld er et af de mest anvendte tekstilfibre i verden og står for hele 30% af verdens tekstilforbrug. Egenskaber som god slidstyrke, fugtabsorberende fibre og en blød tekstur gør bomuld til et materiale, der kan anvendes inden for flere forskellige produktområder. Ulempen ved bomuld er, at den kræver store mængder bekæmpelsesmidler, pesticider og vand til dyrkning. Dette er et stort problem, eftersom bomuldsdyrkningen sker i lande med varmt og tørt klima, hvor vand desuden er en knap ressource. Det skaber også mindre gunstige arbejdsforhold for bomuldsbønderne.

Ellos vil gerne forebygge denne problematik og i stedet bidrage til en bæredygtig bomuldsproduktion. Som medlem af Better Cotton Initiative kan vi sammen med andre virksomheder være med til at forbedre den globale bomuldsproduktion.

BCI – Better Cotton Initiative

Ellos har siden 2015 været medlem af BCI, en verdensomspændende organisation som uddanner bomuldsdyrkerne og lærer dem metoder til en mere bæredygtig og ressourceeffektiv bomuldsproduktion. BCI arbejder for at vand- og kemikalieforbruget skal reduceres samtidigt med at bomuldshøsten øges, arbejdernes forhold bliver forbedret, markkvaliteten bliver forbedret og den biologiske mangfoldighed øges.

Du kan læse mere på: www.bettercotton.org

År 2020 er målet for, hvornår Ellos 100% vil benytte sig af bomuld fra mere bæredygtige kilder, som f.eks. BCI, økologisk eller genindvundet bomuld. I dag er alt vores økologiske bomuld certificeret i henhold til Global Organic Textile Standard (GOTS) eller Organic Content Standard (OCS).


Better Cotton Initiative


1. Dyrkning af skiftevis sesam og bomuld for at forbedre jordkvaliteten og binde mere vand til afgrøderne.

2. På illedet ser du insektfælder, som anvendes til at beskytte bomulden mod skadedyr. Fælderne anvendes i stedet for kemikalier.

3. Moden bomuld. Bønderne bliver uddannet i, hvornår og hvordan de høster bomulden på bedste vis, uden forureninger som f.eks. frørester, og med den bedste bomuldslængde på fibrene.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET