Bæredygtighed

Bæredygtighed


Bæredygtighed    Ellos tjeklister    Certificeringer    Bæredygtige materialer

Ellos forsøger at arbejde aktivt for at øge andelen af bæredygtige materialer, som er bedre for både dig og miljøet.

#ellosactionlist

Bæredygtige materialer


Ellos arbejder på at øge andelen af bæredygtige materialer. Dette er for at kunne tilbyde et stort udvalg af bæredygtige produkter i sortimentet og på en god måde bidrage til mindre miljøpåvirkning og en frodig planet i det lange løb.

Dele af et produkts miljøpåvirkning styres af materialevalget. Visse materialer har en lavere miljøpåvirkning, eftersom de kræver færre kemikalier, mindre energi og vandforbrug end andre. Ellos forsøger at arbejde aktivt for at øge andelen af bæredygtige materialer, som er bedre for både dig og miljøet. For at et produkt hos Ellos kan blive klassificeret som "A Better Choice", skal materialesammensætningen bestå af mindst 50% bæredygtige materialer. Nedenfor kan du læse mere om Ellos bæredygtige materialer.

Økologisk bomuld
Økologisk bomuld er dyrket uden kemiske bekæmpelsesmidler, kunstgødning og genmodificerede organismer (GMO). Det betyder, at bomulden har en lavere miljøpåvirkning, og det er godt for bomuldsdyrkeren, miljøet og for dig som kunde. Alt økologisk bomuld, som Ellos køber, er certificeret i henhold til Global Organic Textile Standard (GOTS), eller Organic Content Standard (OCS). Certificeringen kontrolleres af en uafhængig organisation, som sikrer sporbarheden og sørger for, at bomulden er økologisk.

Genindvundet bomuld
Der er flere forskellige måder at genindvinde bomuld på. Enten kommer det fra tekstilspild i produktionen eller fra brugt tekstil, som får nyt liv gennem mekanisk genindvinding. Det tekstilmateriale, som skal genindvindes, rives fra hinanden, spindes til nyt garn og væves til nye tekstiler. Genindvundet bomuld minimerer miljøpåvirkningen, fordi man undgår at bruge ressourcer på en ny råvare og dermed anvendes der mindre vand, energi og færre kemikalier. Men for at bibeholde en god kvalitet skal genindvundet bomuld blandes med andre materialer for at forbedre kvaliteten. For at sikre sporbarheden anvender Ellos certificeringer for genindvundet tekstilmateriale som f.eks. Global Recycling Standard (GRS) og Recycling Claim Standard (RCS).

BCI-bomuld
Ellos har siden 2015 været medlem af Better Cotton Initiativ (BCI), en nonprofit-organisation som arbejder for at forbedre den globale bomuldsproduktion. Dette sker ved at undervise bomuldsbønder i mere bæredygtige metoder. BCI formidler retningslinjer for en mere bæredygtig og ressourceeffektiv bomuldsproduktion, hvor forbruget af vand og kemikalier reduceres, bomuldsudbyttet øges og arbejdernes forhold forbedres. Du kan læse mere på www.bettercotton.org.

Økologisk bomuld er dyrket uden kemiske bekæmpelsesmidler, kunstgødning og genmodificerede organismer.

#ellosactionlist
Genindvundet polyester
Polyesterfiber fremstilles af råmaterialet olie, som er en begrænset ressuorce. Genindvundet polyester er et mere bæredygtigt alternativ, som oftest genindvindes kemisk fra brugte PET-flasker eller produktionsspild. Fordelen ved kemisk genindvundet polyester er, at brugte materialer får nyt liv uden at fiberlængdens kvalitet bliver påvirket. Genindvundet polyester er et bedre valg end nye råvarer, eftersom man undgår at forbruge nye råvarer og dermed reducerer mængden af vand, energi og kemikalier i fremstillingen. Ellos anvender GRS- og RCS-certificeringer for at sikre sporbarheden og verificere indholdet.

Genindvundet polyamid
Polyamid er et oliebaseret kunstfiber. Genindvundet polyamid kommer oprindeligt fra produktionsspild eller gamle fiskenet som vha. en kemisk genindvinding får nyt liv. Fiberlængdens kvalitet er lige så god som almindeligt, nyfremstillet polyamid, og derfor er det ikke nødvendigt at iblande nye materialer for at forstærke de genindvundne fibre. Ved at anvende genindvundet polyamid reducerer Ellos mængden af affald, der forbruges ikke nye råvarer og der bruges færre ressourcer. Ellos anvender GRS- og RCS-certificeringer for at sikre sporbarheden og verificere indholdet.

FSC-certificeret træ
Træ er et vedvarende naturmateriale. Ellos/Jotex/Homeroom bruger med FSC®-certificeret træ, som garanterer at træfibrene kommer fra et ansvarligt skovbrug. På den måde sikrer vi os, at materialet ikke stammer fra ulovlig træfældning eller skovrydning, som ikke tager højde for de sociale og juridiske aspekter. Alle træprodukter følger EU's tømmerforordning for lovligt fældet træ.

European Flax (Hør)
Hør er et blødt men slidstærkt materiale, som generelt har meget lavere miljøpåvirkning end bomuld og polyester. Hør dyrkes i et koldere klima og er ikke så udsat for skadedyrsangreb, så derfor er kemiske bekæmpelsesmidler ikke nødvendige i samme omfang som med bomuld. European Flax-certificeret hør garanterer, at den er dyrket under hensyntagen til miljøet uden kunstvanding, genmodificerede afgrøder eller spild. European Flax-certificeret hør klassificeres også i henhold til certificeringen Cradle to Cradle.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET