Bæredygtighed

Bæredygtighed


Bæredygtighed    Ellos tjeklister    Certificeringer    Bæredygtige materialer

Ellos forsøger at arbejde aktivt for at øge andelen af bæredygtige materialer, som er bedre for både dig og miljøet.

#ellosactionlist

Bæredygtige materialer


Ellos arbejder på at øge andelen af bæredygtige materialer. Dette er for at kunne tilbyde et stort udvalg af bæredygtige produkter i sortimentet og på en god måde bidrage til mindre miljøpåvirkning og en frodig planet i det lange løb.

Dele af et produkts miljøpåvirkning styres af materialevalget. Visse materialer har en lavere miljøpåvirkning, eftersom de kræver færre kemikalier, mindre energi og vandforbrug end andre. Ellos forsøger at arbejde aktivt for at øge andelen af bæredygtige materialer, som er bedre for både dig og miljøet. For at et produkt hos Ellos kan blive klassificeret som "A Better Choice", skal materialesammensætningen bestå af mindst 50% bæredygtige materialer. Nedenfor kan du læse mere om Ellos bæredygtige materialer.

Økologisk bomuld
Økologisk bomuld er dyrket uden kemiske bekæmpelsesmidler, kunstgødning og genmodificerede organismer (GMO). Det betyder, at bomulden har en lavere miljøpåvirkning, og det er godt for bomuldsdyrkeren, miljøet og for dig som kunde. Alt økologisk bomuld, som Ellos køber, er certificeret i henhold til Global Organic Textile Standard (GOTS), eller Organic Content Standard (OCS). Certificeringen kontrolleres af en uafhængig organisation, som sikrer sporbarheden og sørger for, at bomulden er økologisk.

Genindvundet bomuld
Der er flere forskellige måder at genindvinde bomuld på. Enten kommer det fra tekstilspild i produktionen eller fra brugt tekstil, som får nyt liv gennem mekanisk genindvinding. Det tekstilmateriale, som skal genindvindes, rives fra hinanden, spindes til nyt garn og væves til nye tekstiler. Genindvundet bomuld minimerer miljøpåvirkningen, fordi man undgår at bruge ressourcer på en ny råvare og dermed anvendes der mindre vand, energi og færre kemikalier. Men for at bibeholde en god kvalitet skal genindvundet bomuld blandes med andre materialer for at forbedre kvaliteten. For at sikre sporbarheden anvender Ellos certificeringer for genindvundet tekstilmateriale som f.eks. Global Recycling Standard (GRS) og Recycling Claim Standard (RCS).

BCI-bomuld
Ellos har siden 2015 været medlem af Better Cotton Initiativ (BCI), en nonprofit-organisation som arbejder for at forbedre den globale bomuldsproduktion. Dette sker ved at undervise bomuldsbønder i mere bæredygtige metoder. BCI formidler retningslinjer for en mere bæredygtig og ressourceeffektiv bomuldsproduktion, hvor forbruget af vand og kemikalier reduceres, bomuldsudbyttet øges og arbejdernes forhold forbedres. Du kan læse mere på www.bettercotton.org.

Økologisk bomuld er dyrket uden kemiske bekæmpelsesmidler, kunstgødning og genmodificerede organismer.

#ellosactionlist