Bæredygtighed

Vi arbejder dagligt med at reducere miljøpåvirkningen i alle vores led.

#ellosactionlist

Spørgsmål og svar


Vores ansvar
Hos Ellos værner vi om miljøet og det sociale ansvar. Vi arbejder dagligt med at reducere miljøpåvirkningen i alle vores led. Det er en omfattende og kontinuerlig proces med store udfordringer, som kræver kreative løsninger, engagement og samarbejde. Vores vision er at drive vores virksomhed på en bæredygtig måde ud fra økonomiske, sociale og miljømæssige aspekter. Hvor vores produkter fremstilles og håndteres med omtanke for mennesker og miljø.

Vi forsøger at efterleve dette både i vores egen virksomhed og via løbende dialog med og undersøgelser af vores leverandører. Vi er involveret i forskellige projekter og samarbejder, som afspejler vores værdier og visioner om en bæredygtig fremtid.


Miljøpåvirkning

Anvender Ellos bæredygtige materialer?
Svar: Hos Ellos værner vi om mennesker og miljø. Vi vil gerne give vores kunder mulighed for at handle bæredygtig mode hos os. Vi arbejder løbende på at kunne tilbyde endnu flere bæredygtige varer. Hvis du vil vide mere om, hvilke bæredygtige materialer, vi arbejder med, kan du læse mere under "bæredygtige materialer".

Hvordan arbejder Ellos for en mere bæredygtig bomuldsproduktion?
Svar: Vi arbejder for en mere bæredygtig bomuldsproduktion ved at anvende mere bæredygtig bomuld, som f.eks. økologisk, BCI bomuld og genindvundet bomuld og via vores samarbejde med organisationerne Better Cotton Initative (BCI) og Cotton Connect. BCI og Cotton Connect uddanner bomuldsdyrkerene i at anvende mindre vand, kemikalier og bekæmpelsesmidler i bomuldsdyrkningen og i at fremme bedre arbejdsforhold. Med den viden og kunnen får bomuldsdyrkerne et større bomuldsudbytte og bedre sociale arbejdsforhold samt et højere afkast.

Hvordan kan man som kunde være sikker på, at Ellos produkter ikke indeholder farlige kemikalier?
Svar: Vores højeste prioritet er kundernes sundhed og sikkerhed. Derfor arbejder Ellos efter målsætningen om en nulvision i anvendelsen af skadelige kemikalier i vores produkter. Vi holder os løbende opdateret om den gældende lovgivning og faser de kemikalier ud, som viser sig at være skadelige. Vi har strenge krav og restriktioner vedr. kemikalier, også højere krav end lovgivningen foreskriver. Vi udfører stikprøver for at kontrollere at vores krav efterleves.

Består Ellos smuds- og vandafvisende produkter af perfluorerede stoffer (PFC)?
Svar: I vores egenproduktion af produkter anvender vi kun vandafvisende behandling, hvor det er absolut nødvendigt. Til vandafvisende behandling anvender vi en mere miljøvenlig imprægnering, Rudolf Bionic Finish Eco, som ikke indeholder flourstoffer. Via stikprøvekontroller udført af uafhængige laboratorier kontrollerer vi, at der ikke forekommer perfluorerede stoffer i vores sortiment. For eksterne varemærker arbejder vi aktivt på at udfase produkter, hvor disse stoffer kan forekomme.

Indeholder Ellos tæpper nogle farlige stoffer som f.eks. brandhæmmende midler eller midler til mølbekæmpelse?
Svar: Ellos arbejder aktivt for at begrænse og udfase skadelige kemikalier i produktionen ud fra et sikkerhedsmæssigt og miljømæssigt synspunkt. Vi godkender ingen forbudte kemikalier i vores tæpper, og vi sikrer via stikprøver og test, at vores kemikaliekrav opfyldes. Det er vigtigt for os, at vores kunder kan føle sig trygge ved vores produkter. Vores tæpper er ikke specialbehandlet, og vi tilsætter ikke brandhæmmende middel til vores tæpper eftersom vi udelukkende sælger til privat brug. Krav vedr. brandhæmmende midler gælder kun for offentligt tilgængelige områder. Vi anvender heller ikke midler til bekæmpelse af møl i vores uldtæpper.


Ansvarlig produktion

Hvordan kan jeg finde ud af, hvor Ellos tøj er fremstillet?
Svar: I alt vores beklædning er dette angivet på etiketten med vaskeanvisningen.

Hvad er Ellos holdning til børnearbejde?
Svar: Ellos accepterer ikke børnearbejde. Vi har et adfærdskodeks, som alle de leverandører, vi samarbejder med, underskriver og skal efterleve. Via inspektioner udført af uafhængige tredjeparter kontrollerer vi, at vores adfærdskodeks bliver overholdt. Vi har faste rutiner og krav til foranstaltninger og opfølgningsinspektion, hvis vi opdager at vores adfærdskodeks ikke bliver overholdt. Hvis en leverandør undlader at udføre de foranstaltninger, vi kræver, kan vi afbryde samarbejdet. Vi værner om børns rettigheder og køber ikke bomuld fra Uzbekistan, som ikke kan garantere, at børnearbejde ikke forekommer.

Hvordan kontrollerer Ellos, at virksomhedens adfærdskodeks overholdes af leverandørerne?
Svar: Vi gennemfører besøg og inspektioner hos leverandørerne, både fysiske besøg via vores agenter og inspektioner via en godkendt tredjepart, for at verificere, at vores leverandører overholder Ellos adfærdskodeks. Ved inspektionerne gennemgår kontrollanterne en liste med mere end 230 punkter som er relateret til arbejdsforhold, arbejdsmiljø m.m. Efter inspektionen sammenfattes resultaterne i en rapport vha. et karaktersystem. Hvis der er afvigelser i rapporten, som viser at der er behov for forbedringer, så har leverandøren en bestemt tidsramme til at gennemføre forbedringer og vise, at der er taget de nødvendige foranstaltninger. Ellos støtter leverandørerne vha. uddannelse og projekter for at gennemføre de nødvendige forbedringer.

Tester Ellos produkterne på dyr?
Svar: Vi værner om dyrevelfærd og tillader ikke dyreforsøg i produktionen eller de færdige produkter.

Kan Ellos garantere, at produkter med merinould er mulesing-fri?
Svar: Dyrevelfærd er vigtig for Ellos og vi tolererer ikke dyremishandling. Ellos er imod mulesing og arbejder udelukkende med leverandører med certificerede produkter af merinould. Vi forsøger så vidt muligt at købe merinould fra New Zealand og Sydafrika hvor dette problem ikke forekommer. De fluer, som angriber fårene, findes kun i Australien og det er der, problemet forekommer.

Har Ellos en politik mht. salg af pels og skind?
Svar: Ellos tillader ikke ægte pels i vores produkter. Ellos er medlem af den internationale sammenslutning Fur Free Alliance. Undtaget er pels fra får, der regnes som skind, idet fårene først og fremmest opdrættes med henblik på kødproduktion. Vi sælger kun læder fra dyr, som er opdrættet til fødevareindustrien og hvor skindet er et biprodukt. Ellos tillader ikke skind fra hunde og katte.

Kan Ellos garantere, at gåsedun kun stammer fra døde fugle?
Svar: Ja, Ellos samarbejder kun med certificerede leverandører som attesterer, at dunene er plukket fra døde fugle.


Tøj og kvalitet

Skal jeg vaske mit tøj fra Ellos, inden jeg bruger det første gang?
Svar: Vi anbefaler vask inden anvendelse af produkter som kommer i kontakt med huden samt babyprodukter.

Kryber mit tøj fra Ellos?
Svar: Ellos følger eksisterende standarder, op til 3% krympning for vævede materialer og op til 5% for strik/jersey. Vi anbefaler at de vaskeanvisninger, som står angivet på vaskeetiketten, følges. Pasformen kan bevares ved at stryge tøjet eller strække det i facon efter vask.

Kan jeg vaske mit tøj ved en lavere temperatur end den, der er angivet i vaskeanvisningerne?
Svar: Ja, du kan sagtens vælge en lavere vasketemperatur for at spare energi. Du skal dog tænke på, at vask ved lavere temperatur kan påvirke tøjets farve, afhængigt af materiale, kvalitet og indfarvningsproces. Vaskeanvisningen angiver den højeste anbefalede vasketemperatur.

Afgiver Ellos smykker og andre metaldetaljer nikkel?
Svar: Ellos følger gældende lovkrav vedr. begrænsninger for nikkel. Vi udfører stikprøver for at sikre, at grænseværdierne ikke overskrides. Også nikkelfri produkter kan dog indeholde spor af nikkel.

Forekommer der skadelige eller allergifremkaldende stoffer i produkterne?
Svar: Ellos har høje krav, når det gælder kemikalier, og de er ofte strengere end det kræves i lovgivningen. Vi kontroller vores produkter gennem stikprøver udført af uafhængige, autoriserede laboratorier, og vi arbejder efter målsætningen om en nulvision i anvendelsen af skadelige kemikalier i vores produkter.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET