Bæredygtighed

Sikkerhed & test


Startside    Kjemikalier    Kvalitetstester    Børnesikkerhed    Dyrevelfærd    Skønhed

Kvalitet er vigtigt for os, både for at sikre, at vores produkter ikke udgør nogen risiko ved anvendelse og at de holder et højt kvalitetsniveau.

#ellosactionlist

Kvalitetstest


Vores produkter kvalitetstestes altid for at garantere over for vores kunder, at produkterne opretholder en høj kvalitet.

Kvalitet er vigtigt for os, både for at sikre, at vores produkter ikke udgør nogen risiko ved anvendelse og at de holder et højt kvalitetsniveau. For at vi kan sikre, at vores produkter opfylder disse krav, forpligter vores leverandører sig til at følge europæisk og svensk lovgivning. Hvis vores krav adskiller sig fra de lande, vi opererer i, anvendes altid de mest strenge krav.

Vores leverandører er forpligtede til at følge vores kvalitetskrav for at validere produkternes egenskaber, herunder funktionalitet, holdbarhed og sikkerhed. Leverandørerne skal udføre test, inden produktionen går i gang, og produkterne skal godkendes, inden de leveres til os.

Der gennemføres kontinuerligt test under hele produktionsprocessen samt på slutproduktet. Der udføres også stikprøver for at garantere, at kvalitetskravene er opfyldt. Nedenfor beskrives vores mest almindelige test.

Vasketest
Et produkt kan ændre farve og facon ved vask. For at sikre at produktet overholder Ellos kvalitetskrav, foretages en helhedskontrol af produktet før og efter vask. I vasketesten kontrolleres bl.a. om farven holder, om produktet kryber, om det holder faconen og om sømmene skrider.

Afsmitningstest
Ellos udfører afsmitningstest på alle de tekstilprodukter, der produceres. På mørke produkter, f.eks. denimtøj, oplyses risikoen for afsmitning på en advarselsetiket, da mørk denim kan smitte af på lyse møbler og lyst tøj.

Farvebestandighed
Visse farver kan smitte af ved vask eller i kontakt med vand, hvilket kan ødelægge såvel produktet som materiale, det måtte komme i kontakt med. En måde at undgå dette på er at vaske produkter med lignende farver.

Fnugtest
Visse materialer har en tendens til at fnugge. Løse fiberender kan filtre sig sammen og danne fnugger på materialets overflade. Der udføres test for at kontrollere, om produktet opfylder vores krav til pilling.

Nikkeltest
Nikkel kan forårsage allergi. Derfor tester vi knapper, lynlåse, smykker og andre metaldetaljer, som kommer i kontakt med huden for at kontrollere nikkelindholdet. Vi følger de lovkrav, som er fastsat af EU.

Brandtest
Tynde cellulosematerialer er letantændelige og kan udgøre brandfare. Vi accepterer ingen cellulosematerialer under 60g/m2 af hensyn til brandsikkerheden, og vi tester alle materialer som kan være forbundet med en risiko for at sikre at de er i overensstemmelse med gældende lovgivning og anbefalinger.

Kemikalie- og pH-test
Udover REACH har vi en restriktionsliste over kemikalier, som ikke må anvendes i produktionen eller findes i det færdige produkt. Dette er på grund af deres sundheds- eller miljøskadelige egenskaber. Vi udfører rutinemæssige kontroller for at sikre os, at leverandørerne efterlever vores krav mht. eksempelvis forbudte azofarvestoffer, formaldehyder, ftalater og pH-værdi..

Sol-, salt- og klorblegningstest
Badetøj anvendes under hårde klima- og vejrforhold som påvirker tøjets udseende. Vi tester alt badetøj for at sikre, at farven ikke bliver bleget eller ændrer sig i sollys, saltvand eller klor.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET