Gardiner er vigtige for helhedsindtrykket i rummet. De kan ændre både stemning og stil på et øjeblik og er en nem måde at forny dit hjem på. Til efteråret bliver vi inspireret af den skandinaviske indretningstrend og vælger gardiner i beige, brændte og brune toner - varme og hyggelige med en efterårsagtig fornemmelse. Her finder du vores store udvalg af gardiner og tilbehør til gardiner sammen med vores bedste tip til, hvordan du skaber den rigtige stemning i dit hjem.


Se alle gardiner

Hvordan sømmer du gardinet?

Vælg selv, hvilken højde din søm skal have. En høj søm giver et flot fald, men det er ikke altid man har så meget stof til overs i kanten forneden. Derfor er det også fint med en mindre søm. Du bør dog holde dig til minimum 2 cm. Alle vores gardiner er sømmede i kanten forneden, men de kan nemt justeres med et sømbånd.

Mørklægningsgardiner

Mørklægningsgardiner kaldes også blackoutgardiner og skal, som navnet antyder, lukke lyset ude. De bør være lette at trække for, så du hurtigt og nemt får et mørkt rum. Denne gardintype passer godt til f.eks. soveværelse og TV-stue.

  Hvordan måler du gardinet?

  Benytter du en gardinskinne som festes i taket, måler du fra gulv til tak. Trekk fra ca. 5 cm for å få plass til skinnen for å få en fin avslutning mot gulvet. Monteres skinnen på veggen, trekker du fra ca. 2 cm for å få et fint fall.

  Rynkebåndsgardiner

  Rynkebåndsgardiner er det perfekte valg, hvis du vil have gardiner, der går fra gulv til loft. De fastgøres med kroge, der hægtes ind i stoffet, og skaber et fint fald for et blødt og indbydende indtryk.

   Hvordan hænger du gardinet op?

   Vi har et stort udvalg af gardintilbehør fra Hasta. Skinner monteres nemt i loftet eller på væggen, og gardinet hænges op med kroge. Vælg her nogle af vore gardinlængder med rynkebånd. Hvis du foretrækker en klassisk gardinstang, kan du vælge et gardin som trækkes ind over stangen med skjulte stropper eller løbegang. Vælg her gardin med stropper eller løbegang. Også gardinlængder med rynkebånd fungerer fint til gardinstænger i kombination med gardinringe og kroge.

   Hele vores udvalg af gardiner

   Vi har gardiner til enhver anledning og ethvert rum. Tjek vores store udvalg, og vælg det, dit rum har brug for.