EllosDK
Kurv
A better choice

Bæredygtige materialer

Dele af et produkts miljøpåvirkning styres af materialevalget. Visse materialer har en lavere miljøpåvirkning, eftersom de ikke kræver så mange kemikalier, energi og vandforbrug som andre. Vi forsøger at arbejde aktivt for at øge andelen af bæredygtige materialer, som er bedre for dig og for miljøet. For at et produkt kan blive klassificeret som "A Better Choice", skal materialesammensætningen bestå af mindst 50% bæredygtige materialer. Nedenfor kan du læse mere om vores bæredygtige materialer.

Økologisk bomuld
Økologisk bomuld er bomuld, som er dyrket uden kemiske bekæmpelsesmidler, kunstgødning og genmodificerede organismer (GMO). Det betyder, at bomulden har en lavere miljøpåvirkning og det er fordelagtigt for bomuldsdyrkeren, miljøet og for dig som kunde. Alt økologisk bomuld, som Ellos køber, er certificeret i henhold til Global Organic Textile Standard (GOTS), eller Organic Content Standard (OCS). Certificeringen kontrolleres af en uafhængig organisation, som sikrer sporbarheden og sørger for, at bomulden er økologisk.

Genindvundet bomuld
Der er flere forskellige måder at genindvinde bomuld på. Enten kommer det fra tekstilspild i produktionen eller fra brugt tekstil, som får nyt liv vha. mekanisk genindvinding. Det tekstilmateriale, som skal genindvindes, rives fra hinanden, spindes til nyt garn og bliver derefter vævet til nye tekstiler. Med genindvundet bomuld minimeres miljøpåvirkningen, fordi man undgår at bruge ressourcer på en ny råvare, samtidig med at der anvendes mindre vand, energi og færre kemikalier. For at bibeholde en god kvalitet skal genindvundet bomuld blandes med andre materialer for at forbedre kvaliteten. For at sikre sporbarheden anvender Ellos certificeringer for genindvundet tekstilmateriale som f.eks. Global Recycling Standard (GRS) og Recycling Claim Standard (RCS).

BCI-bomuld
Ellos har siden 2015 været medlem af Better Cotton Initiativ (BCI), en almennyttig organisation som arbejder for at forbedre den globale bomuldsproduktion ved at undervise bomuldsbønder i mere bæredygtige metoder. BCI udbreder principper for en mere bæredygtig og ressourceeffektiv bomuldsproduktion, hvor forbruget af vand og kemikalier reduceres, bomuldsudbyttet øges og arbejdernes forhold forbedres. Du kan finde flere oplysninger her: www.bettercotton.org.

Lyocell (Tencel®)
Lyocell er cellulosefiber fra eukalyptustræet som vokser hurtigt, uden behov for syntetiske bekæmpelsesmidler og kunstig vanding. Produktionen af disse fibre har en lavere miljøpåvirkning end mange andre tekstiler, da der forbruges mindre vand, energi og kemikalier. Desuden foregår produktionen i et lukket system, hvor næsten alle kemikalier kan genanvendes. Lyocell er biologisk nedbrydeligt og er et mere bæredygtigt alternativ end viskose. Lyocell fra Lenzing kaldes Tencel®, og her er råvaren også FSC- eller PEFC-certificeret.

Genindvundet polyester
Polyesterfiber fremstilles af råmaterialet olie, som er en begrænset ressuorce. Genindvundet polyester er et mere bæredygtigt alternativ, som oftest genindvindes kemisk fra brugte PET-flasker eller produktionsspild. Fordelen ved kemisk genindvundet polyester er, at brugte materialer får nyt liv uden at fiberlængdens kvalitet bliver påvirket. Genindvundet polyester er et bedre valg end nye råvarer, eftersom man undgår at forbruge nye råvarer og dermed reducerer mængden af vand, energi og kemikalier i fremstillingen. Ellos anvender GRS- og RCS-certificeringer for at sikre sporbarheden og verificere indholdet.

Genindvundet polyamid
Polyamid er et oliebaseret kunstfiber. Genindvundet polyamid kommer oprindeligt fra produktionsspild eller gamle fiskenet som vha. kemisk genindvinding får nyt liv. Fiberlængdens kvalitet er lige så god som ved almindeligt, nyfremstillet polyamid, og derfor er der ikke behov for at blande med nye materialer for at forstærke de genindvundne fibre. Via anvendelse af genindvundet polyamid reducerer Ellos mængden af affald, der forbruges ikke nye råvarer og der bruges færre ressourcer. Ellos anvender GRS- og RCS-certificeringer for at sikre sporbarheden og verificere indholdet.

FSC-certificeret træ
Træ er et uendeligt naturmateriale, men desværre forekommer der illegal mærkning af træ eller skovhugst uden hensyn til de sociale og legale aspekter. Dette kan påvirke den biologiske mangfoldighed såvel som de økonomiske faktorer. Ellos arbejder med FSC®-certificeret træ, som garanterer at træet er fældet på en bæredygtig måde. Alla træprodukter følger EU's tømmerforordning for lovligt fældet træ.

European Flax (Hør)
Hør er et slidstærkt og blødt materiale, som generelt har meget lavere miljøpåvirkning end bomuld og polyester. Hør dyrkes i koldere klimaer og er ikke så udsat for skadedyrsangreb, så derfor er kemiske bekæmpelsesmidler ikke nødvendige i samme omfang som med bomuld. European Flax-certificeret hør garanterer, at den er dyrket under hensyntagen til miljøet uden kunstvanding, genmodificerede afgrøder eller spild. European Flax-certificeret hør klassificeres også i henhold til certificeringen Cradle to Cradle.

Ansøg om lån »
Mere info »