Kurv
Samfundsengagement

Genanvendelse og genindvinding

Produktion af tøj og tekstiler er en ressourcekrævende proces. Derfor er genanvendelse eller genindvinding et bedre alternativ end at det havner i skraldespanden. Ellos samarbejder med forskellige leverandører og organisationer for at finde bedre løsninger til at øge andelen af genanvendelse og genindvinding af tekstil og produkter.

Vi tilbyder vores kunder mere miljøbevidste alternativer som f.eks. vores Vintage Collection og produkter fremstillet af genindvundne tekstiler. Vi ønsker at fremme en mere bæredygtig forbrugerkultur.

Samarbejdspartnere

Defekte varer eller tekstil, som af forskellige årsager ikke kan sælges, doneres til vores samarbejdspartnere som f.eks. Re:newcell, Emmaus Björkå, Borås Idésömnad, Skryta og Stadsmissionen. Der genindvindes de tekstiler, vi ikke kan bruge, til nye tekstiler, genanvendes, forvandles til nye produkter eller anvendes til uddannelse af elever.

Vi arbejder også forebyggende via vores samarbejde med eksempelvis T4RI og Swereas Textil Testbädd. T4RI er et netværk af medlemsvirksomheder i Svensk Handel som har til formål at bidrage til at modebranchen samarbejder og tager ansvar for at tekstiler genanvendes og genindvindes på den bedst mulige måde. Swereas Textil Testbädd er et netværk til videndeling og forskning inden for genindvinding af tekstiler.

Ansøg om lån »
Mere info »