Kurv

Samfundsengagement

Vi ønsker at være aktive for en større bæredygtighed i de områder, hvor vi arbejder. Den bedste mulighed for succes tror vi findes gennem samarbejde. På den måde kan vi skabe langsigtede og bæredygtige aftaler som påvirker branchen som helhed. Nedenfor findes nogle af de samarbejder og aftaler, som vi er en del af.

BCI

BCI – Better Cotton Initiative

Better Cotton Initiative (BCI) er et verdensomspændende, non-profit program som uddanner bomuldsavlere og spreder principper for bedre bæredygtighed og ressourceeffektiv bomuldsproduktion. BCI arbejder for at vand- og kemikalieforbrug reduceres samtidig med at bomuldsudbyttet stiger, arbejdernes vilkår forbedres, jordkvaliteten forbedres og den biologiske mangfoldighed stiger. Initiativtagere til BCI er bl.a. idealistiske miljøorganisationer, bomuldsproducenter, beklædningsvirksomheder og brancheorganisationer.

For mere information, gå ind på www.bettercotton.org

Cotton connect

Cotton Connect

Cotton Connect er en social virksomhed, der arbejder for en bæredygtig værdikæde for bomuldsprodukter, blandt andet gennem uddannelse af bomuldsbønder for en produktion som er mindre miljøbelastende og med bedre arbejdsforhold.

For mere information, gå ind på www.cottonconnect.org

El-kretsen

EL-Kretsen

El-Kretsen har eksisteret siden 2001 og blev dannet af erhvervslivet for at varetage elektronik, der er på markedet. Opgaven er at hjælpe producenter med at overholde lovpligtige krav ved at tilbyde et landsdækkende indsamlingssystem.

For mere information, gå ind på www.el-kretsen.se

Fur free retailer

Fur Free Alliance

Vi sælger ikke ægte pels og pelsfri handel er en naturlig stillingstagen. I 2010 underskrev vi Fur Free Alliance-aftalen ”Retailer Commitment Against Fur (Pelsfri handel)”, hvilket er en aftale som Fur Free Alliance har med flere modevirksomheder. For at blive godkendt som virksomhed kræves det at man ikke bruger pels i sine produkter.

For mere information, gå ind på www.furfreeretailer.com

Kemikaliegruppen

Kemikaliegruppen

Kemikaliegruppen er en medlemsorganisation, der har til formål at sprede ny information om kemi- og miljørelaterede spørgsmål til medlemsvirksomhederne. Gruppen fungerer også som en støttende vidensplatform for medlemsvirksomhederne i arbejdet med at forebygge og bekæmpe forekomsten af farlige stoffer i produkter. Kemikaliegruppen har møder med en åben dialog og kontakt med andre i branchen, hvor erfaring og viden kan spredes om aktuelle kemirelaterede spørgsmål i produkter og produktion. Gruppen ledes af Swerea IVF og gennem Swerea er der adgang til et netværk af bred ekspertise. Ellos har været medlem i Kemikaliegruppen siden 2007.

For mere information, gå ind på www.swerea.se/samverkan/natverk/kemikaliegruppen

Borås stad

Sprogvenner

Vores samfund står overfor en stor udfordring, når det gælder integration. En udfordring, der vokser i forbindelse med flygtningetilstrømningen. En nøglefaktor for at blive en del af samfundet er at lære sproget. Mange immigranter mangler kontakt med personer, der taler det aktuelle lands modersmål for at kunne udvikle sine sprogkundskaber. I samarbejde med byen Borås har Ellos Group lanceret et program som vi kalder Sprogvenner, hvor vi følger en SFI klasse i en termin, inviterer dem til vores kontor hveranden uge over frokosttid, hvor de kan praktisere deres svenske sprog med ”sprogvenner” blandt Ellos Groups ansatte.


Kemikaliegruppen

STWI - Sweden Textile Water Initiative

Sweden Textile Water Initiative startede i 2010 som et samarbejdsprojekt mellem tekstil- og lædervirksomheder i Sverige sammen med Stockholm International Water Institute. Vi arbejder sammen med at udvikle retningslinjer for at kunne reducere vand-, energi- og kemikaliebrug i produktionen af vore produkter. Vi har været med fra starten og flere tekstilvirksomheder har efterfølgende tilsluttet sig.

For mere information, gå ind på www.stwi.se

SIS

SIS - Swedish Standard Institute

Vi ønsker at påvirke branchen. Vi vil gerne vide mere. Og vi ønsker at tænke lidt længere end andre. Derfor deltager vi i standardiseringsarbejdet i samarbejde med SIS, Swedish Standards Institute hvor vi bl.a. sidder med i arbejdsgrupperne for børnesikkerhed, vask og kemi samt spørgsmål om sko og lædervarer.

For mere information, gå ind på www.sis.se

TMR

TMR - næringslivets system for genbrug af emballage

Vi er tilsluttet TMR. TMR er næringslivets løsning på producentansvaret for emballage af plast, metal, papir/karton og bølgepap.

For mer information, gå ind på www.tmr.se

TEKO

TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag er en branche- og arbejdsgiverorganisation for svenske tekstil- og modevirksomheder.

TEKO repræsenterer branchen både nationalt og internationalt i alle spørgsmål af fælles interesse for den svenske tekstilindustri, dens virksomheder og produkter. Hovedopgaven er at yde service til og informere medlemsvirksomheder inden for områder som arbejdsgiverspørgsmål, logistik, immaterialret, miljø og bæredygtighed, forskning og udvikling og handelsspørgsmål.

For mere information, gå ind på www.teko.se

UNHCR

UNHCR

I 2015 udspillede den værste humanitære krise i moderne tid sig, uden nogen løsning i sigte. Vi er alle dybt berørte af den katastrofe, der udspiller sig med mennesker der flygter fra krigsramte lande. Ellos er vennevirksomhed med FNs flygtningehøjkommissariat UNHCR og støtter med bidrag for at hjælpe mennesker i nød og på flugt. Ingen kan gøre det hele, men alle kan gøre noget.

For mere information, gå ind på www.fnflykting.se

Ansøg om lån »
Mere info »