Kurv
A better choice

Certificeringer

Vi vil gerne tilbyde et stort udvalg af produkter, som alle er fremstillet under hensyntagen til mennesker og miljø. Derfor arbejder Ellos i størst mulig udstrækning med certificeringer som kan verificere, at et produkt er bæredygtigt produceret, er sporbart og lever op til nogle høje kriterier.

Forskellige certificeringer har forskellige krav, men har det til fælles, at produkterne skal inspiceres, kontrolleres og opfylde de vilkår, som er den del af den enkelte certificering. Du kan som oftest se, hvilken certificering et produkt opfylder, på etiketten med vaskeanvisninger eller på en hængende etiket på vores produkter.

Økologisk tekstil

GOTS - Global Organic Textil Standard

GOTS - Global Organic Textil Standard

Er en international økologisk mærkning til tøj og tekstiler, som opfylder både sociale og miljømæssige krav. Standardens krav tager hensyn til hele produktionskæden fra råvare til færdigt produkt, fra dyrkning, plukning, forberedelse til fremstilling af selve tøjet. Et tekstilprodukt skal bestå af minimum 70% økologiske fiberråvarer for at kunne opnå GOTS-mærkningen.

GOTS har 2 forskellige Klasseificeringer:
Klasse 1: Et produkt skal bestå af minimum 95% certificeret økologisk fiber for at kunne anvende GOTS-mærket. De øvrige 5% kan være ikke-økologiske natur- eller syntetfibre.
Klasse 2: Til produkter med 70-95% økologisk fiber anvendes en anden variant, hvor det økologiske indhold skal angives i procent.

OCS – Organic Content Standard

OCS – Organic Content Standard

Er en mærkning til økologisk tekstilmateriale. Standarden bekræfter økologisk indhold og mængden af økologisk materiale i slutproduktet ved at spore og kontrollere processer og oprindelse. OCS indeholder, i modsætning til GOTS, ingen krav vedrørende kemikalierestriktioner, miljømæssige aspekter i produktionsprocessen (vand- og energiforbrug), sociale aspekter eller overholdelse af lovkrav, men udelukkende at et produkt består af økologisk dyrket fibermateriale.

OCS har 2 forskellige klassificeringer:
Klasse 1: OCS 100 garanterer 100% økologiske materialer i et produkt.
Klasse 2: OCS Blended garanterer 5-95% økologiske materialer.

Genindvundet tekstil

GRS – Global Recycling Standard

GRS – Global Recycling Standard

Er en international mærkning til sporing af minimum 50% genindvundet tekstilmateriale i et slutprodukt. Standarden tager hensyn til hele kæden og omfatter hele produktet eller stoffet fra råmateriale til det færdige produkt. Den sikrer, at materialet indeholder genindvundne dele, og omfatter også miljømæssige faktorer, kemikalierestriktioner og sociale aspekter

GRS har 2 forskellige certificeringer:
Klasse 1: Kun produkter som består af minimum 50% genindvundet materiale må mærkes med GRS. Hvis et produkt ikke består af 100% GRS-certificeret indhold, skal dette fremgå tydeligt.
Klasse 2: Produkter med flere forskellige typer genindvundet materiale skal deklarere dette i angivet procentdel for hver enkelt materialetype.

RCS – Recycling Claim Standard

RCS – Recycling Claim Standard

Er en mærkning til sporbarhed af genindvundet tekstilmateriale. RCS har ingen krav vedrørende miljømæssige aspekter i produktionsprocessen (vand- og energiforbrug), sociale aspekter, sikkerhedsrelaterede spørgsmål og lovgivning. RCS dækker produkter som består af 5-100% genindvundet materiale.

RCS har 2 forskellige klassificeringer:
Klasse 1: RCS 100 garanterer 100% genindvundne materialer i et produkt.
Klasse 2: RCS Blended garanterer 5-95% genindvundne materialer.

Miljømærkninger

EU Ecolabel

EU Ecolabel

Er EU's Nr. 66/2010 officielle miljømærkning som tager hensyn til produktets miljøbelastning ud fra hele dets levetid fra råvare til affald. Produktet skal opfylde høje krav i forhold til miljø, funktion og kvalitet for at blive EU Ecolabel-certificeret. Et produkt som er EU Ecolabel-certificeret garanterer begrænset anvendelse af sundheds- og miljøskadelige emner samt reduceret vand- og luftforurening i produktionen.

Svanen

Svanen

Er en miljømærkning som tager hensyn til miljøbevidste valg. Tekstiler som er Svanemærket er fremstillet med så lav miljøpåvirkning som muligt i alle led af i produktionen, fra råvare til færdigt produkt. Svanen er også en garanti for at produktionen og produktet opfylder skrappe krav mht. miljø, sundhed og kvalitet. Dette kontrolleres af en uafhængig tredjepart.

FSC – Forest Stewardship Council

FSC – Forest Stewardship Council

Er en international medlemsorganisation som arbejder for ansvarsfuld brug af verdens skove. Træprodukter som er FSC-certificerede er bæredygtigt fældet med hensyntagen til miljø og sociale forhold som beskytter truede arter og styrker rettighederne for arbejdere og indfødte.

FSC har 3 forskellige klassificeringer:
Klasse 1: 100% from well-managed forest - dette betyder, at 100% af træmaterialet kommer fra FSC-certificeret skov.
Klasse 2: En kombination fra ansvarlige kilder - dette betyder at træmaterialet er FSC-certificeret materiale, genindvundet materiale eller kontrolleret træ. Produktet er ikke fuldt ud FSC-certificeret, men består af en blanding som opfylder strenge miljøkrav.
Klasse 3: Recycled - dette betyder at træ eller papir i produktet kommer fra genindvundet materiale.

Øvrige tekstilcertificeringer

Bluesign®

Bluesign®

Er en international organisation som stiller krav til ansvar for miljø, sundhed og sikkerhed i produktionskæden. Systemet er baseret på kriterier for anvendelse af ressourcer og eliminering af farlige kemikalier inden produktionen starter samt sikring og kontrol af en miljøvenlig og sikker produktion. Brugen af vand og kemikalier overvåges under hele processen. Bluesign® har 5 grundprincipper som er baseret på bæredygtig anvendelse og forbrug i forhold til ressourceproduktivitet, forbrugersikkerhed, vandudledning, luftudslip samt sundhed og sikkerhed.

Bluesign® har 2 forskellige klassificeringer:
Klasse 1: Bluesign® Product. Garanterer at hele varen fra stof over tilbehør som tråd, knapper og lynlås til etiketten opfylder kriterierne.
Klasse 2: Bluesign® Approved. Anvendes til stof og garanterer, at minimum 90% af indholdet opfylder kravene.

European Flax

European Flax

Er en premium-mærkning for hør af høj kvalitet. Produkter som er mærket med European Flax garanterer at hørmaterialet er dyrket under hensyntagen til miljøet ud fra følgende: ingen kunstvanding, ingen genmodificerede afgrøder og ingen spild. Det samme er gældende for Cradle to Cradle-certificering.

For at opnå European Flax-mærkningen skal et produkt bestå af 100% European Flax-certificeret hør. Det færdige produkt skal bestå af en materialesammensætning af 100% hør eller minimum 50% hørblanding. Blanding med øvrige fibre kan bestå af maks. 50% af den samlede materialesammensætning, dog må den ikke bestå af ucertificeret hør.

Kravet for at kunne mærke produktet med European Flax er at produktet og leverandøren er certificeret og garanterer sporbarhed i hele produktionsprocessen fra plante til fiber.

OEKO-TEX Standard 100®

OEKO-TEX Standard 100®

Er et test - og certifieringssystem for tekstil i alle produktionsled. Oeko-Tex undersøger, om produkterne indeholder sundhedsskadelige stoffer som er reguleret inden for EU's REACH kandidatliste over forbudte stoffer. Oeko-Tex er en humanøkologisk mærkning. Oeko-Tex har 4 klassificeringer baseret på test i forhold til tekstilernes anvendelsesområde. Jo mere hudkontakt og følsom hud, jo højere er de humanøkologiske krav der skal opfyldes. Klasse 1 testes kun i henhold til de strengeste krav:

OEKO-TEX Standard 100® har 4 forskellige klassificeringer:
Klasse 1: Testes på tekstiler og tekstilt legetøj til børn op til 3 år, herunder undertøj, sparkedragter, sengetøj og -udstyr, legetøj i tekstil m.m.
Klasse 2: Testes på tekstiler, som kommer i direkte kontakt med huden med en stor del af overfladen, herunder undertøj, sengetøj, håndklæder, skjorter, bluser, strømper m.m.
Klasse 3: Testes på tekstiler hvor overfladen ikke eller kun i mindre grad kommer i kontakt med huden, eksempelvis jakker, frakker, mellemlag eller lignende.
Klasse 4: Testes på indretnings- og dekorationsmaterialer, f.eks. duge, gardiner, møbelstof, madrasser m.m.

*Oeko-Tex Standard 100® er en humantoksikologisk mærkning og klassificeres ikke under A Better Choice.

Certificeringer for Ellos skønhedsprodukter

Ecocert

Ecocert

EcoCert er det største certificeringsorgan i Europa og USA. De kontrollerer og undersøger indholdet i produktet fra råvare til produktion og emballage inden for kosmetik. At et produkt er EcoCert-certificeret betyder ikke nødvendigvis at det er 100% økologisk. Kravene giver nemlig plads til, at op til 5% af produktets indhold kan bestå af syntetiske eller kunstigt fremstillede ingredienser.

Kriterier:

  • 95% naturlige ingredienser, hvoraf 10% skal være økologiske. Vand medregnes som en naturlig ingrediens.
  • At produkterne ikke er testet på dyr.
  • At emballagen er biologisk nedbrydelig.
Soil Association

Soil Association

Soil Association er Storbritanniens største certificeringsorgan. Certificeringen betragtes rent alment som en streng og høj standard for certificering af økologiske og naturlige varer. En vare mærket med "Soil Association Organic standards" skal indeholde minimum 95% økologiske ingredienser.

Kriterier:
Klasse 1: Økologisk: skal indeholde minimum 95% økologiske ingredienser.
Klasse 2: "made with xx% organic ingredients": skal indeholde minimum 70% økologiske ingredienser. Vand er ikke omfattet.

CosmeBio

CosmeBio

Cosmebio er en fransk organisation som siden 2003 har undersøgt indhold og produktionens påvirkning på miljøet. Produkterne må ikke testes på dyr, og de må ikke indeholde syntetiske duftstoffer.

Kriterier:

  • Cosmetique Eco: minimum 95% af ingredienserne skal være naturlige, heraf skal minimum 5% være økologiske. Maksimalt 5% af ingredienserne må være syntetiske.
  • Cosmetique Bio: minimum 95% skal være naturlige, 10% af disse skal være økologiske. Maksimalt 5% af ingredienserne må være syntetiske.
NaTrue

NaTrue

NaTrue er et uafhængigt europæisk certificeringsorgan som har som formål at skabe en international standard. NaTrue arbejder på at øge bevidstheden om værdien af naturlige ingredienser for forbrugerne og miljøet.

Kriterier:
Klasse 1: NaTrue Organic Cosmetics – økologisk naturkosmetik: produkterne skal være 100% naturlige og 95% af ingredienserne skal være økologiske.
Klasse 2: NaTrue Cosmetics With Organic portions – naturkosmetik med økologiske ingredienser: produkterne skal indeholde minimum 90% naturlige ingredienser og 70% af ingredienserne skal være økologiske.

USDA Organic

USDA Organic

USDA står for United States Department of Agriculture og drives af det amerikanske landbrugsministerium.

Kriterier:
Klasse 1: USDA 100% Organic: 100% økologiske ingredienser.
Klasse 2: USDA Organic: 95% økologiske ingredienser.
Klasse 3: "Made with xx% organic ingredients": Produkterne skal bestå af minimum 70% økologiske ingredienser.

Ansøg om lån »
Mere info »