Kurv
Sortiment

Skønhed

Hos Ellos er vi stolte af vores brede sortiment af skønhedsprodukter og af, at vi altid kan tilbyde produkter af høj kvalitet. Nedenfor kan du se, hvilke ingredienser og metoder vi ikke anvender i vores skønhedssortiment.

Test på dyr

Ellos er med i organisationen Djurens rätt, hvilket betyder, at test på dyr ikke er tilladt i nogen af vores produkter.

Mica
Mica, eller glimmer, er et mineral som er pulveriseret og forekommer i mange make up-produkter for at give en glitrende effekt. Ellos samarbejder kun med leverandører som udfører kontrol og har faste rutiner for gode arbejdsforhold og som ikke tillader børnearbejde. Dette kan indebære, at mineralet er kunstigt fremstillet med syntetisk oprindelse.

Mikroplast
Korn af mikroplast kan forekomme i skønhedsprodukter, bl.a. i peeling- og skrubbecremer. Problemet er, at mikroplast er svært at filtrere fra, når det er blevet skyllet ud i afløbet og kommer ud i spildevandet. Hvis det kommer ud i havet eller vandløb, bliver det ikke nedbrudt, men kan blive optaget af vandlevende organismer. Mikroplast kan også absorbere kemikalier, hvilket i givet fald også optages af dyrene.

I stedet for mikroplast anvender Ellos korn af vegetabilsk oprindelse, f.eks. salt, sukkerkrystaller, frugtkerner eller voks.

Palmeolie
Palmeolie er en af verdens vigtigste, vegetabilske olier og den anvendes inden for mange forskellige områder, eksempelvis kosmetik. Forbruget af palmeolie over hele verden øges og industrien beskæftiger en stor del af arbejdskraften i produktionslande som Indonesien og Malaysia. Desværre forårsager palmeolie store miljøproblemer som eksempelvis skovhugst i regnskoven, øget udslip af drivhusgasser, udryddelse af truede arter samt brud på menneskerettighederne.

Ellos arbejder derfor med erstatningsalternativer, f.eks. rapsolie, i det omfang, det er muligt. I de tilfælde hvor der anvendes palmeolie, er olien certificeret i henhold til RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

Parabener
Konserveringsmiddel, som anvendes i mange vandholdige produkter såsom hygiejneartikler og kosmetik. Dette er nødvendigt for at forhindre bakterievækst, svamp og skimmel som kan begynde at lugte dårligt og også være sundhedsskadeligt.

Der findes forskellige typer parabener, hvoraf nogle kan have en hormonforstyrrende effekt. Det er ulovligt at anvende disse. I de produkter, som indeholder parabener, anvendes kun godkendte parabener og kun i begrænsede mængder. Ellos arbejder først og fremmest med alternativer til parabener som f.eks. natriumbenzoat og kaliumsorbat som er milde konserveringsmidler.

Silikone
Silikone anvendes i skønhedsprodukter fordi de giver huden en herligt blød og behagelig følelse. Der findes forskellige typer af silikone, som har forskellige egenskaber, men de alle syntetiske ingredienser som er svært nedbrydelige. Når silikone kommer ud i spildevandet kan det have en skadelig virkning på miljøet. Derfor begrænser og erstatter Ellos silikone med syntetisk indhold med silikone med naturlig, vegetabilsk oprindelse.

Ellos arbejder med økologisk hudpleje og i henhold til følgende certificeringer: EcoCert, NaTrue, Eco Control, CosmeBio, Soil Association, USDA Organic. Du kan læse mere om disse under Certificeringer.

Ansøg om lån »
Mere info »