QUICK QUESTIONS

Roshi Hoss


Roshi Hoss er influencer, skuespiller, artist og iværksætter. Sammen med sin søster driver hun PR-bureauet Hoss Agency. I vores nyeste Made by Women-kampagne spiller Roshi hovedrollen i en af filmene. I den forbindelse lavede vi et interview med hende om hendes arbejde, hvorfor hun valgte at sige ja til rollen og hendes håb for fremtiden. Læs interviewet og se filmen her!

Making the film


What made you want to portray this role?


Jeg blev stærkt berørt, da min søster går igennem samme rejse som min karakter. Mit hjerte bløder nogle gange for os kvinder, vi går igennem barske forandringer, og oplever urimelige krav fra andre og fra os selv. Denne karakter er rå og naturlig, hun viser sine brister, sin usikkerhed og frustration, og hun ældes med værdighed og styrke. Hun accepterer sine brister, men viser hvordan rejsen – udviklingen som kvinde – fortsætter med alt det, der hører til.

Jag blev starkt berörd eftersom min syster går igenom samma resa som min karaktär. Mitt hjärta ömmar ibland för oss kvinnor, vi går igenom tuffa förändringar, orimliga krav från andra och från oss själva.

In what way does the film speak to you?


Da jeg læste manus, blev jeg fanget af min karakter Mahnor. At se og følge en så stærk rejse i en kvindes liv. Hun gennemgår desuden det, som mange andre kvinder gennemgår, IVF – noget som der ikke bliver talt så meget om, fordi det desværre ofte forbindes med sorg og skam. Jeg skal ikke sige for meget om det, for jeg ved ikke, hvordan lige dette føles. Jeg ved bare hvor ondt det gjorde mig at se på, og hvor magtesløs jeg følte mig, da det bare ikke ville lykkes for én som jeg elsker så forfærdeligt højt. Jeg ved heller ikke, om jeg selv vil kunne få børn naturligt, og det om noget burde normaliseres mere. At det ikke er en selvfølge for alle.Is there something you recognize from your own life?


Ja. IVF-rejsen og angsten, når kroppen forandrer sig. Da jeg var 16, fik jeg at vide af en producent, at jeg ville se helt perfekt ud, hvis jeg tabte mig 8 kg. Det gjorde jeg så på 2 måneder, og derefter fik jeg angst, så snart jeg indtog en kulhydrat. Jeg blev fikseret på mad, og fik en ret hård overhaling af min bedste ven Isa – noget der reddede mig.How was it making the film?


Jeg sov 5 timer hver nat – det var lange dage efterfulgt af aftenarbejde på bureauet samtidigt, så det var ret hårdt. Det var også psykisk udfordrende med visse scener, for jeg kanaliserede gammel sorg inden i mig for at kunne formidle følelserne.

Men det var også meget fint, der var så mange fine stunder med Amit som spiller min partner i filmen, hvor vi kunne improvisere og give den gas. Jeg forlod settet efter 3 dage med store og varme følelser.

Det var väldigt fint, det var så många fina stunder med Amit som spelar min partner i filmen, där vi fick improvisera och ta ut svängarna. Jag lämnade set efter 3 dagar med stora och varma känslor.

Your work


What does it mean to be a woman in your industry?


Det bliver mere og mere normalt for os kvinder at turde tage for os – jeg når hele tiden sådanne små mål hen ad vejen. Jeg får lov at have et stærkt emotionelt intellekt uden at blive kaldt ”for følsom”. Jeg driver virksomhed, kan stå i bare fødder på en jazzbar og synge med alt hvad jeg har, spille skuespil og stå tidligt op om morgenen og holde pitch-møder. Jeg kan være grim, fin, højlydt, sexet, skør – og SMART.

Jeg får lov til at være god til mere end én ting. En ven i branchen sagde for nyligt til mig at jeg havde betydet meget for hende, at hun havde set mig og tænkt, at hun også skulle turde. Turde at være mere end bare ÉN person, én karriere, én vej. Vi kvinder, vi mennesker, er så utroligt komplekse og det er så fint at få åbnet op for, at det er OK at ville mere end bare én ting.When and how did your career start?


Da jeg var 23 år startede min søster og jeg Hoss Agency. Jeg havde prøvet kræfter med musikken en tid og indså, at jeg måtte gøre noget andet, noget drastisk. Jeg har altid været en person, der ikke var bange for at løbe en risiko. Jeg vil hellere leve på den måde, selvom det er mere dramatisk og drænende – så skaber det altid små vinduer eller store døre mod nye oplevelser og muligheder. På en måde vidste jeg, at der ikke er nogen forkert vej at gå, bare jeg går med et åbent hjerte. Og nu kan jeg – takket være dette – drive virksomhed, synge og spille skuespil.What would you tell your 19-year-old self?


Vær ikke så naiv. Ikke alle vil dig det godt.What do you think your 39-year-old self would tell you today?


Godt, at du var så naiv, du har trukket mange nitter, men fortryd ikke et sekund – det har formet dig til en empatisk, tryg og utrolig kvinde.

P.S. Lad være med at arbejde så meget!

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Tjeklisten


Som modevirksomhed er det vigtigt for os at formidle et billede af kvinder og kvindelighed som afspejler virkeligheden – som er mangfoldigt og inkluderende. Derfor har vi lavet en tjekliste med punkter, vi hele tiden stræber efter at opfylde. En påmindelse til os og en måde for jer at få indblik i, hvordan vi arbejder for at fremme et sundt og positivt billede af, hvad kvindelighed er.

1. Vi vil altid værne om og tage ansvar for kvinden og kvindekroppen.

2. Vi bruger modeller, der viser forskelle i krop, hudfarve og udseende – vi står for inklusion og ligestilling.

3. Vi retoucherer eller justerer aldrig kroppe, men viser dem præcis som de er.

4. Vi tager stilling til ligestilling og kvinders rettigheder.

5. Fra og med 2021 vil vi uddanne vores personale internt i ligestillingsspørgsmål og inklusion.