Som en del af vores initiativ Made by Women inkluderer vi med jævne mellemrum inspirerende og kreative kvinder i vores kampagner. Vi har ladet smykkedesigneren Margot Kortebein fra Norge udvælge nogle af sine værker, som nu indgår i en eksklusiv Limited Edition-kollektion sammen med tre andre kreatører. Med kvindekroppen og kropspositivisme i fokus er Margots produkter en hyldest til kvinden og alt hvad hun indebærer.

Jeg hedder Margot Kortebein, er 26 år og kommer fra Bergen i Norge. Jeg er uddannet produktdesigner fra OsloMet og driver nu Positits – smykker inspireret af kvindebryster. Jeg ønsker at Positits og smykkerne skal være noget der kan starte en konversation og et symbol på svære eller tabubelagte emner omkring kvinders bryster.

Margot Kortebein

When did you start creating?

Positits startede i 2018 i Oslo og har været et forretningsmæssigt sats, som jeg har taget med mig først til Brisbane da jeg boede i Australien og senere til Bergen i 2020, da jeg flyttede tilbage til min hjemby. I 2020 købte jeg min første lille keramikovn (som jeg kaldte Olga) og så kunne jeg klare hele min produktion i mit eget værksted.

Tell us about your work


Jeg ønsker at Positits skal være et symbol som starter diskussioner og konversationer om emner som kvindefrigørelse, overseksualisering af kvindekroppen, snævre normer, amning, brystkræft og meget mere. Flere af disse emner hænger sammen med og kan forhåbentlig føre til forskellige samtaler om kvinders krop og sundhed. Smykkerne kan symbolisere helt forskellige ting for forskellige personer og forhåbentlig føre til mere åbne samtaler.

Smykkerne er lavet af porcelænsler, så jeg har ikke brugt de gængse materialer. Jeg har taget keramik og formet det ud fra samme æstetik og funktionalitet som metal har. Ler er et taknemmeligt materiale til smykker som disse, da de bliver unikke i formen – præcis som ægte bryster er.

In what way does the female body influence your work?


Jag blev medveten om det feministiska samfundet på Instagram och blev inspirerad av alla kvinnliga konstnärer som använde kvinnokroppen som symbol i konsten för att väcka samtal och eftertanke. Jag ville delta i de samtalen och eftersom jag alltid tyckt om att göra smycken startade jag Positits.

Jag försöker njuta av varje dag, hålla huvudet och händerna sysselsatta och göra saker som gör mig lycklig här och nu. När jag nu har egen produktion fokuserar jag på att hitta fler återförsäljare i Europa. Något jag hoppas att framtiden kommer med är nya samarbeten och människor att jobba tillsammans med. Jag är för utåtriktad för att sitta ensam i min lilla verkstad, så jag hoppas hitta personer i framtiden som kan inspirera till nya, spännande projekt.
Where do you find inspiration?


Jag valde att använda bröst som motiv just för att de väcker liv i så många tabubelagda ämnen – många intressanta sådana som jag tycker att vi behöver prata mer om. Dessutom är det ett vackert motiv som skapar igenkänning i sin enklaste form.

What advice would you give someone eager to start creating?


Eksperimentér. Prøv dig frem, lav fejl, forsøg igen og se, hvad du kan lære af alle disse trin for at komme videre. Du udvikler dig hele tiden, og det samme gælder din kunst.

Jeg forsøger at nyde hver eneste dag, holde hovedet og hænderne beskæftigede og lave de ting, som gør mig lykkelig her og nu. Nu hvor jeg har min egen produktion, fokuserer jeg på at finde flere forhandlere i Europa. Mit håb for fremtiden er nye samarbejder og mennesker at arbejde sammen med. Jeg er for udadvendt til at sidde alene i mit lille værksted, så jeg håber på at møde personer i fremtiden som kan inspirere til nye, spændende projekter.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    
Overskuddet fra salget donerer vi til Kvinna till Kvinna – en organisation som arbejder for kvinders rettigheder i krigs- og konfliktplagede lande. Siden 1993 har organisationen ændret og påvirket tusindvis af kvinders liv. Kvinna till Kvinnas gedigne arbejde skaber forudsætninger og bygger muligheder – et arbejde, som vi hos Ellos gerne vil være med til at støtte.Made by women