Made by women

Made by Women er en platform hvor vi fremhæver kvinder og kvinders historier. Vi vil gerne understøtte kvinder der er kreative og har iværksætterånd. I vores nyeste kampagne har vi derfor udvalgt en eksklusiv række produkter fra fire kvindelige designere. Smykker blandes med krukker og vaser i en håndlavet kollektion, hvor overskuddet fra salget går til organisationen Kvinna till Kvinna. Se produkterne, læs mere om de forskellige designere og find inspiration til selv at skabe.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Anna Mörner

Jeg hedder Anna Mörner og arbejder som kunstner, illustrator og designer. Kreatør kunne måske være en slags overordnet betegnelse for det, jeg laver. Jeg arbejder meget bredt, så jeg synes det er svært at sammenfatte mit arbejde med ét enkelt ord eller etiket. Mit bidrag til kollektionen er 10 vaser fra Ellos sortiment, som jeg har håndmalet. Selve malingen er en hyldest til sommeren, dansen og muligheden for at føle sig fri.

At være kvindelig kunstner er nok ligesom så mange andre brancher – kvinder tager sig generelt for lidt betalt for deres arbejde og har sværere ved at se værdien af deres egen tid og produktet af deres arbejde. Jeg er ingen undtagelse, men jeg arbejder også hele tiden med dette.

Betuttad krukar

Jeg hedder Sofia Fredricks, er 31 år gammel, kommer fra Umeå men bor nu i Skåne med min mand og mine hunde. Jeg er en skulpturerende genbrugskreatør, en titel jeg lige kom på nu, men som nok bedst beskriver det jeg laver. Kort og godt er jeg keramiker – krukkemager – jeg skaber nye krukker af ting jeg finder second hand. De produkter, jeg har bidraget med til kollektionen, hedder Betuttad kruka og fås i forskellige størrelser og farver. Alle produkterne er håndlavede og fremstillet af genbrugsmaterialer, hvilket betyder at de alle er unikke med forskellige bryster og nuancer.

Krukkerne startede som rekvisit til en udstilling af nogle fotos, jeg havde taget, som gestaltede kvinder med bar overkrop i hverdagssituationer. Det kunne være kvinder som spillede basket, slog græs eller sad i sofaen derhjemme – situationer hvor mænd i bar overkrop er accepteret i en helt anden udstrækning. Med billederne ville jeg sætte fokus på problemet med patriarkatets kontrol over kvindekroppen.

Positits

Jeg hedder Margot Kortebein, er 26 år og kommer fra Bergen i Norge. Jeg er uddannet produktdesigner fra OsloMet og driver nu Positits – smykker inspireret af kvindebryster. Jeg ønsker at Positits og smykkerne skal være noget der kan starte en konversation og et symbol på svære eller tabubelagte emner omkring kvinders bryster.

Jeg blev bevidst om det feministiske samfundet på Instagram og blev inspireret af de kvindelige kunstnere som brugte kvindekroppen som symbol i kunsten for at anspore til samtale og eftertanke. Jeg ville deltage i de samtaler, og eftersom jeg altid har været glad for at lave smykker startede jeg Positits.

Wretlund studio

Jeg hedder Towa Vretlund og arbejder som sølv- og guldsmed i mit eget firma Wretlund Studio. Det er nogle år siden jeg lavede den første “Murran”, det smykke I kan se i denne kampagne. Jeg føler utroligt stærkt for søsterskabet og naturligvis kvindekroppen. ”Murran” er en hommage til dette.

Kvindekroppen er ikke bare inspirerende – den bærer jo hele mig. Den styrke jeg finder i min krop og det den tillader eller ikke tillader mig at gøre er på en måde meget frigørende. Der er noget utroligt smukt i kroppes forskelligheder, det har altid inspireret og vil altid inspirere mig. På samme måde som vores kroppe er unikke, vil jeg også have at mine smykker er det.Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    
Overskuddet fra salget donerer vi til Kvinna till Kvinna – en organisation som arbejder for kvinders rettigheder i krigs- og konfliktplagede lande. Siden 1993 har organisationen ændret og påvirket tusindvis af kvinders liv. Kvinna till Kvinnas gedigne arbejde skaber forudsætninger og bygger muligheder – et arbejde, som vi hos Ellos gerne vil være med til at støtte.