Som en del af vores initiativ Made by Women inkluderer vi med jævne mellemrum inspirerende og kreative kvinder i vores kampagner. Vi har ladet kunstneren Anna Mörner håndmale en variant af vaserne fra Ellos Collection, som nu indgår i en eksklusiv Limited Edition-kollektion sammen med tre andre kreatører. Med kvindekroppen og kropspositivisme i fokus er Annas produkt en hyldest til kvinden og alt hvad hun indebærer.

Jeg hedder Anna Mörner og arbejder som kunstner, illustrator og designer. Kreatør kunne måske være en slags overordnet betegnelse for det, jeg laver. Jeg arbejder meget bredt, så jeg synes det er svært at sammenfatte mit arbejde med ét enkelt ord eller etiket.

Anna Mörner

When did you start creating?

Jeg er vokset op i en kreativ og handy familie, så jeg har fået detind med modermælken. Det at skabe noget har altid været en del af min opvækst, men det var efter gymnasiet at jeg følte, at jeg ville videreuddann

Tell us about your work


Mit bidrag til kollektionen er 10 vaser fra Ellos sortiment, som jeg har håndmalet. De seneste år har jag malet på vintage-porcelæn, da jeg synes at vi hele tiden skal arbejde på at se os omkring og bruge eksisterende produkter eller materialer i stedet for altid at lave noget helt nyt. Det er ekstra cool at få lov til at bruge den måde at arbejde på sammen med en større virksomhed som Ellos! Selve malingen er en hyldest til sommeren, dansen og muligheden for at føle sig fri. Jeg havde Niki de Saint Phalle-skulpturer – som jeg synes står for netop den frihedsfølelse – som inspiration. Jeg er inde i en periode, hvor jeg gerne vil male slyngplanter og blade, og jeg synes det blev fint i kombination med den dansende kvinde.

Mine kreationer kommer fra studier og mange times øvelse. Jeg har taget et basisår på kunstskole, hvor jeg lærte det grundlæggende inden for forskellige teknikker, og derefter handlede det om at jeg havde en interesse i at blive bedre.

In what way does the female body influence your work?


Når jeg har været på kunstskole har vi malet meget croquis for at lære om volumen og retning, og der har modellerne ofte været kvinder. På den måde har kvindekroppen været en meget stor del af mit kreative virke – jeg har ganske enkelt lært at studere og tegne kvindekroppe. I starten af min karriere malede jeg tit linjemalerier og kvinder var et motiv, som gik igen. Jeg har meget at takke kvindekroppen for, dels for viden om, hvordan man tegner, men også som motiv.

At være kunstner betyder for mig friheden til at udtrykke mig visuelt og at få lov til at arbejde med det jeg allerbedst kan lide. At være kvindelig kunstner er nok ligesom så mange andre brancher – kvinder tager sig generelt for lidt betalt for deres arbejde og har sværere ved at se værdien af deres egen tid og produktet af deres arbejde. Jeg er ingen undtagelse, men jeg arbejder også hele tiden med dette.
Where do you find inspiration?


Lige nu er planter min største inspirationskilde – bølgende blade og at male stort, så det føles som om jeg træder ind i en anden verden. Skønt!

What advice would you give someone eager to start creating?


Lad være med at tænke for meget, gå bare i gang. Hvis du gerne vil nå ud til andre med din kunst, så opret en separat Instagram-konto til dine værker. For mig var det dejligt at føle, at jeg ikke “forstyrrede” nogen med min kunst og at det var frivilligt at følge kontoen. De første gange føles det måske ikke så rart, men det er også helt OK! Vil man noget, så må man turde kaste sig ud i det, måske bliver det ikke som du lige havde tænkt, men udvikler sig til noget andet. Det værste der kan ske er, at du forsøgte og der ikke skete noget. Så har du i det mindste prøvet.

I fremtiden tror jeg, at jeg vil lave flere skulpturer og arbejde endnu mere med 3D end jeg gør i dag. Og det er heller ikke utænkeligt, at jeg kommer til at bevæge mig mere hen mod foto og film. Vi får at se! Det jeg håber på, er at jeg fortsætter med at have samme skaberglæde og lyst til at fortsætte med mit kreative arbejde.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    
Overskuddet fra salget donerer vi til Kvinna till Kvinna – en organisation som arbejder for kvinders rettigheder i krigs- og konfliktplagede lande. Siden 1993 har organisationen ændret og påvirket tusindvis af kvinders liv. Kvinna till Kvinnas gedigne arbejde skaber forudsætninger og bygger muligheder – et arbejde, som vi hos Ellos gerne vil være med til at støtte.Made by women