EllosDK
Kurv

KVINDERS IVÆRKSÆTTERI ER VEJEN UD AF FATTIGDOM

Et samarbejde for fremtiden

I foråret 2017 startede Ellos et 2-årigt samarbejde med hjælpeorganisationen Hand in Hand for at støtte indbyggerne i den indiske landsby Visoor. Ved at uddanne kvinder i iværksætteri og give dem mulighed for at starte små virksomheder, er målet at skabe en ny livssituation med håb og valgmuligheder.

I dag produceres flere af Ellos produkter i delstaten Tamil Nadu i det sydøstlige Indien. Området er kendt for sine tekstilfabrikker og her startede Hand in Hand sin virksomhed for godt 20 år siden. Målet var dengang at udrydde børnearbejde i de silkeproducerende regioner, hvor børnene var tvunget til at hjælpe med til at forsørge familien.

Siden da har Hand in Hand udviklet sig og arbejder i dag med omfattende udviklingsprogrammer for iværksætteruddannelse, bekæmpelse af børnearbejde, forbedret sundhed, IT-viden og miljøspørgsmål i mange dele af verden. Ellos ønsker at bidrage til dette arbejde.

Bæredygtig produktion

Ellos ejer ingen fabrikker, men har et tæt samarbejde med indkøbskontorer og de ca. 300 leverandører, der producerer vores produkter. Produktionen sker først og fremmest i Kina, Indien og Bangladesh, hvor vi skaber tusindvis af arbejdspladser.

Det er vigtigt for os, at vores produkter er fremstillet under hensyntagen til såvel de mennesker, der producerer dem, som til miljøet. Inden vi begynder et samarbejde med en ny leverandør, skal leverandøren skrive under på vores adfærdskodeks, som indeholder krav og kriterier om menneskerettigheder og gode arbejdsforhold, som leverandøren forpligter sig til at følge.

Vi tror, at en tæt dialog og et tæt samarbejde med vores leverandører, er nødvendigt for at mindske risici i spørgsmål som menneskerettigheder, arbejdsmetoder og miljøproblemer. Vi stræber efter at samarbejde med vores leverandører, for at sikre at de lever op til vores forventninger. Vi følger op på arbejdsforhold, menneskerettigheder og miljøstatus hos vores leverandører med regelmæssige inspektioner og revisioner.

Et varmt møde

I efteråret 2017 rejste Åse, sammen med Hand in Hand’s repræsentant Hedvig, til Indien for at besøge landsbyens indbyggere. De blev begge helt betaget af indbyggernes varme modtagelse:

– Da vi kom til landsbyen, var der omkring hundrede mennesker, der modtog os med sang og musik. Derefter fik vi en rundvisning i landsbyen og fik mulighed for at besøge et par forskellige familier og deres boliger.

Åse fortæller, hvor fantastisk det var at se, hvor lykkelig og stolt kvinden med sin egen ko var. Eller glæden over at skolen havde fået en vandbeholder på 40 liter, som betød at børnene kunne få rent vand i løbet af dagen. Alle personer i landsbyen havde fået en helbredsundersøgelse og dem, der havde brug for briller, fik briller som repræsentanterne var med til at dele ud.

– At kunne sidde og lytte til forskellige kvinders skæbner og drømme for fremtiden, varmede helt ind i sjælen. Som alle mødre ønskede de at det skulle gå godt for deres børn, og det var netop derfor, vi ville være med i projektet. At gøre det muligt for mødre at kunne tjene penge til deres familier, afslutter Åse.

Sammen med Hand in Hand, ser Ellos frem til at kunne følge disse kvinder og se, hvad bidraget kan føre med sig. Åse afslutter med at forklare, hvilken særlig følelse det var at se, hvordan donationen gavner og hvordan man kan hjælpe mennesker til et bedre liv.

Ansøg om lån »
Mere info »