Made by Women

Made by women

Alle kvinder har en historie at fortælle. Noget personligt og unikt, som i sin uretoucherede form rammer det, der er smukt. Vi har skabt en platform til at fremhæve nogle af disse historier, ægte og ærlige, fordi det er i dem, vi kan finde noget at spejle os i. Det er gennem genkendelse, at vi lærer - om os selv og hinanden. Vi lader forskellige kvinders stemme blive hørt - for alle kvinder.Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Anna Mörner

Jeg hedder Anna Mörner og arbejder som kunstner, illustrator og designer. Kreatør kunne måske være en slags overordnet betegnelse for det, jeg laver. Jeg arbejder meget bredt, så jeg synes det er svært at sammenfatte mit arbejde med ét enkelt ord eller etiket. Mit bidrag til kollektionen er 10 vaser fra Ellos sortiment, som jeg har håndmalet. Selve malingen er en hyldest til sommeren, dansen og muligheden for at føle sig fri.

Betuttad krukar

Jeg hedder Sofia Fredricks, er 31 år gammel, kommer fra Umeå men bor nu i Skåne med min mand og mine hunde. Jeg er en skulpturerende genbrugskreatør, en titel jeg lige kom på nu, men som nok bedst beskriver det jeg laver. Kort og godt er jeg keramiker – krukkemager – jeg skaber nye krukker af ting jeg finder second hand. De produkter, jeg har bidraget med til kollektionen, hedder Betuttad kruka og fås i forskellige størrelser og farver. Alle produkterne er håndlavede og fremstillet af genbrugsmaterialer, hvilket betyder at de alle er unikke med forskellige bryster og nuancer.

Positits

Jeg hedder Margot Kortebein, er 26 år og kommer fra Bergen i Norge. Jeg er uddannet produktdesigner fra OsloMet og driver nu Positits – smykker inspireret af kvindebryster. Jeg ønsker at Positits og smykkerne skal være noget der kan starte en konversation og et symbol på svære eller tabubelagte emner omkring kvinders bryster.

Wretlund studio

Jeg hedder Towa Vretlund og arbejder som sølv- og guldsmed i mit eget firma Wretlund Studio. Det er nogle år siden jeg lavede den første “Murran”, det smykke I kan se i denne kampagne. Jeg føler utroligt stærkt for søsterskabet og naturligvis kvindekroppen. ”Murran” er en hommage til dette.
Overskuddet fra salget donerer vi til Kvinna till Kvinna – en organisation som arbejder for kvinders rettigheder i krigs- og konfliktplagede lande. Siden 1993 har organisationen ændret og påvirket tusindvis af kvinders liv. Kvinna till Kvinnas gedigne arbejde skaber forudsætninger og bygger muligheder – et arbejde, som vi hos Ellos gerne vil være med til at støtte.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

The next generation


Vi har interviewet tre forskellige familier om social og økologisk bæredygtighed. Tre generationer af kvinder fortæller om deres syn på kropsidealer, at være kvinde og klimaspørgsmål. Hvad er der sket i forhold til disse emner i deres levetid? Hvad tror og håber de, at næste generation får med sig fra begyndelsen?

Se hele kampagnen
Made by women

I 2020 publicerede vi to forskellige tjeklister. Den ene handlede om social bæredygtighed og den anden om økologisk bæredygtighed. Bare et år senere er vi kommet længere med vores arbejde, end vi havde troet var muligt. Der er stadig meget at gøre, men her er det, vi indtil videre er kommet i mål med.


Se tjeklister

Women of Ellos


Vi interviewede Ellos Creative Director Anna Westlund og designcheferne for Ellos Home og Ellos Fashion. Se deres film, og få mere at vide om vores tjeklister og arbejdet rundt omkring!


Se interviewene

The script


At være kvinde er fantastisk og underligt på samme tid. Det kan føles svært, nogle gange umuligt, når det burde være nok bare at være for at eksistere.

At være kvinde er at træde ind i en række forskellige roller. Det er sandsynligvis, når vi gør netop det, at det bliver svært. Fordi der allerede er så mange forestillinger og krav om, hvordan vores kroppe skal se ud, hvor og hvornår vi skal være tilstede, hvor stærk vores stemme skal være, bliver der ikke plads til mennesket. Pludselig bliver vi utilstrækkelige. Er vi ikke så meget andet end bare rigtig eller forkert?

Det er det, disse Ellos-film handler om. Dem, vi optager lige nu. Sammenstødet mellem det menneskelige og det, der forventes af kvinden. Der er øjeblikke i livet, der minder os om, at vi faktisk er mere eller i det mindste noget andet end disse roller. Som når vi ser os selv gennem en vens blik, når vi træder ind i sammenhænge, hvor kroppen og sindet bare får lov til at være. Når vi sammen skaber et trygt sted.

Der findes et jeg. Et du. Vi findes. Og det er ret underligt. Og fantastisk. På samme tid.

Vil du vide mere om vores bæredygtighedsarbejde? Vi har samlet al information under fanen om bæredygtighed. Følg dette link for at læse mere!


Vores arbejde med bæredygtighed