Du skal bruge
Tapet
Tapetklister
Tommestok
Tapetkniv
Skærelinial
Afdækningspapir til gulvet
Ruller og pensel
Tapetbørste
Tapetholder (WallSmart)
Tapetbord
Lod eller saks og snor
Vand og svamp
Tapetforbrug
Hvor mange ruller tapet skal du bruge? Mål lofthøjden og hvor mange vægmeter der skal tapetseres. Er du god til at tapetsere, kan du fratrække forbrug ved døre og vinduer. Men det bedste er at give dig selv lidt ekstra marginaler ved at beregne hele vægge.

Vore tapetruller er 10,05 meter lange og 53 cm brede - så godt som altid. Se produktteksten så du er helt sikker. Den mest almindelige lofthøjde er 2,45 m og i en rulle får du 4 baner som er 53 cm brede. Tapetet fra en rulle rækker altså til godt 2 vægmeter.

Ved mønstertilpasning skal du beregne lidt mere tapet og det mest almindelige er, at der bliver 3 baner per rulle. Tapetet dækker da godt 1,5 m væg. I produktteksten kan du se hvor meget ekstra tapet der går til mønstertilpasning.
Undgå de mest almindelige fejl
Snyd ikke med forarbejdet. Overflader der skal tapetseres skal være glatte og tørre.

Det er lettere at få et godt resultat, når man har det rigtige udstyr. Kig listen med hjælpemidler igennem og kontrollér at du har dem ved hånden.

Stryg ikke lim på for mange baner ad gangen, så risikerer det at tørre inden du når at sætte banerne op.

Smør limen jævnt på, så du undgår luftbobler under tapetet.

Tag det roligt, stress ikke. Måske er der nogen som kan hjælpe dig? Så går det hurtigere og projektet bliver sjovere.

Har underlaget stærke farver? Mal væggene inden du tapetserer, så mønstre og farver ikke lyser igennem.

Lad tapetet dække huller til stikkontakter og afbrydere. Skær det overskydende tapet væk mens det er fugtigt.

Skift ofte blad i tapetkniven. Et skarpt blad giver større præcision.

Forsøg ikke at dreje baner der er havnet skævt på væggen. Løsn hele banen og start forfra.

Luft ud og hold normal indendørstemperatur, så tørrer tapeterne allerbedst.

Gem de baner og ruller der bliver tilovers sammen med etiketten. Det kan være godt at have hvis du får brug for at reparere væggen eller vil have samme tapet næste gang.
Tapetsering med traditionelt papirtapet
Du starter med at kontrollere at alle tapetruller har samme tryknummer. Det garanterer at alle tapetruller har samme nuance. Mål væghøjden fra gulv til loft og læg 2-3 cm til foroven og forneden.
Skæring af tapetbaner Traditionelt har man revet tapetbanerne over mod en skarp kant på tapetbordet, men man kan også klippe eller skære banerne til med skærelinial og tapetkniv. Du kan skære alle baner samtidigt inden du begynder at klistre, men hvis du har et tapet med mønstertilpasning kan det være lettere at hænge en bane op ad gangen, holde rullen op ved siden af og markere hvor næste bane skal skæres. Påføring af tapetklister Læg banerne på tapetbordet med bagsiden opad. Læg den øverste bane så det flugter med bordet og læg derefter flere baner op, let forskudt. På den måde slipper du for at få lim på bordet og på tapetets forside. Stryg limen på så det bliver jævnt fordelt. Start med midten og stryg ud mod enderne. Spar ikke på limen - hver en plet uden lim kan blive en luftboble på tapetet. Sørg for at få lim helt ud i kanterne af banen. Fold derefter banen sammen ¾ fra overkanten og resten fra underkanten. Lad derefter banen ligge lidt så den kan opsuge limen. For at få det bedste resultat skal banen gerne ligge og trække i mindst ti minutter inden du hænger den op. Påfør lim på flere baner på samme måde, og husk hvilken du startede med. Kommer der lim på forsiden, kan det fjernes med en fugtig svamp. Opsætning Start ved et vindue. På den måde undgår du skygger ved kanterne hvis du tapetserer med overlap. Sørg også for at den første bane hænger lige, da den styrer næste bane. Mål en lodret linje, brug et lod eller mål ind efter et lige hjørne eller vindueskarm. Fold den øverste del af banen ud og sæt den på med nogle centimeters overlap mod loftlisten. Fold derefter den nederste del ud og sæt den fast. Glat banen ud med en tapetbørste, arbejd fra midten og ud mod kanterne. Tryk tapetet fast ved loft- og gulvlister. Skær overskydende tapet væk med et skæreværktøj. Efter at du har sat den første bane op, fortsætter du bare på samme måde hele vejen rundt. Hvis tapetet skal støde sammen kant-mod-kant, skal du sørge for at det klæber mod underlaget hele vejen ud. Skal det sidde med overlap, så lad banen gå 2-3 mm over den foregående. Hjørner Når du kommer til et yderhjørne deler du banen, så ca. 2 cm overlapper på næste væg. For at tapetet skal kunne formes rundt om hjørnet, skærer du slidser til foroven og forneden. Tag derefter den afskårne længde som skal overlappe den foregående bane ca. 10-15 mm. Ved inderhjørne skærer du tapetet så det går ca. 10 mm ind på næste væg. Den afskårne del klæbes over, helt ind i hjørnet.
Tapetsering med WallSmart-tapet
WallSmart er tapeter af holdbar non-woven, som giver glatte vægge uden synlige sammenføjninger og som kan limes direkte på væggen. WallSmart gør tapetseringen nemmere og gør også at du slipper for arbejdet med slibning/spartling af overgange ved ny tapetsering. Limning Rengør først gulv og lister så tapetet ikke bliver beskidt når det rulles ud. Begynd tapetseringen ved et vindue eller en dør. Kontrollér med et lod at den første bane sidder lige. Stryg tapetlim på væggen med en rulle, ca. 2-3 baners bredde (1-1,5 m). Ved kanter og lister kan du bruge en pensel. Opsætning Hold rullen, start oppe ved loftet og rul banen ud langs væggen. Skær tapetet med en tapetkniv ved loft- og gulvlisterne. Glat tapetet fra midten og ud mod kanterne. Næste bane sætter du kant-mod-kant med den foregående, glat også her ud som før - også over kanterne så banerne støder tæt sammen. Hjørner Når du kommer til et yderhjørne: Mål afstanden fra den sidste banekant og hen til hjørnet. Skær derefter bredden til på den nye bane så den går ca. 20 mm rundt om yderhjørnet. Lim og sæt banen fast rundt om hjørnet. Tag derefter den afskårne bane som skal overlappe den foregående bane ca. 10-15 mm. Stryg først lim på forsiden af den første bane. Sæt banen ca. 5 mm inde. Inderhjørne: Mål afstanden fra den sidste banekant til hjørnet. Skær derefter tapetet så den går ca. 10 mm ind på næste væg. Stryg lim på væggen, og ca. en bane ind på næste væg. Derefter sætter du den tilskårne bane op. Stryg derefter lim på forsiden af banen fra hjørnet. Sæt nu den afskårne bane helt ind i hjørnet.

Tapeter med trendy design

Hos os finder du tapeter med trendy design som forstærker din personlige stil og giver dig mulighed for at skabe et spændende hjem. Miks tapeter og wall stickers for at få et unikt udtryk og give boligens rum forskellige mønstre eller fremhæve de ting du har.
Sæsonens tapetnyheder er blandt andet trendy metallicprint, naturmotiver i fotoprint, kakkelmønstre og zebramønster. Stemningsskabende fototapeter giver blikfang i rummet. Kort sagt, her finder du inspiration og tapeter til dit hjem!

Antal hits 469
Vis pr. side: 20 40 60 100
 Side 1 af 24
Vis pr. side: 20 40 60 100
 Side 1 af 24
Du logger ind ved at oplyse din e-mailadresse og dit password. Har du fået ny e-mailadresse kontakter du os. Hvis du ikke har et Log ind klikker du på "Ny kunde" til højre.
  Registrér dig for at få adgang til unikke tilbud og nyheder via e-mail. Det eneste du skal gøre er at oplyse din e-mailadresse og et password.
  Udfyld dine oplysninger
  • Vi skal vide lidt mere om dig før du kan gå videre. Udfyld dine oplysninger nedenfor og klik derefter på "fortsæt".
  • Ønsker du at betale med faktura eller ansøge om konto bedes du venligst oplyse dit CPR-nummer. Når du giver dit CPR-nummer foretages en sædvanlig kreditvurdering samt kontrol af eventuelle andre kreditter indenfor Ellos Group koncernen. Har du allerede faktura/konto er det valgfrit oplyse dit CPR-nummer, men det letter vores håndtering af dine oplysninger.

  • *
  • *
  • *
  • *
   * Nødvendige oplysninger   Loader..
   Dette produkt er desværre allerede udsolgt! Benyt søgefunktionen eller led i menuen for at finde et tilsvarende produkt.